Zvanično: Borusija proba Kouta, pa (verovatno) puni kasu Sitija

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 11:33

Dortmund ozvaničio četvrto pojačanje ovog leta

Zimus su pustili Tomu Menija, ovog leta ekipu su napustli Marijus Volf i Mateu Morej, a pošto je dokazano da Niklas Zile ne može na najvišem nivou da igra uz desnu aut liniju, Borusija je morala da reaguje, pa je kupila novog desnog beka. Julijan Rajerson (26) od danas ima žestoku konkurenciju u novopečenom reprezentativcu Brazila Janu Koutu (22), mada se čak može i tvrditi da će doskorašnji igrač Mančester Sitija biti starter, a Norvežanin alternativa. S tim da Rajerson može uspešno da igra i po levoj strani...

Zanimljivo da je Kouto dobio dozvolu da trenira sa novim saigračima pre nego što je sva papirologija rešena i transfer ozvaničen, međutim samo nekoliko sati kasnije i ta formalanost je okončana. Brazilac je podigao dres, čime je postao četvrto ozbiljno pojačanje finaliste Lige šampiona, posle Serua Girasija, Valdemara Antona i Paskala Grosa.

Izabrane vesti

Borusija je Kouta dovela na zajam i kako je objavila na svom zvaničnom sajtu nije se obavezala da će idućeg leta otkupiti Kouta. U pitanju je opcioni otkup, koji bi Milionere stajao 25.000.000 u cugu i još 5.000.000 kroz bonuse.

Pošto Brazilac ima ugovor do 2026, Mančester Siti ne mora previše da brine. Ukoliko Dortmund i odustane od kupovine, imaće još jedno leto Englezi 'da utope' igrača koji čak nije ni debitovao za prvi tim Građana.

Prošle sezone Jan Kouto igrao je na pozajmici u Đironi i bio veoma dobar. Dao je dva gola i namestio deset. Zdrava logika govovori da bi trebalo idealno da se uklopi u Dortmundov napadački stil igre, gde će njegove ofanzivne karakteristike doći do izražaja.

A tome koliko je Siti zaradio od igrača koje Gvardiola nikada nije imao u planovima, čitajte OVDE.


tagovi

Jan KoutoLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara