Zvanično: Banega dogovorio milionski transfer u Al Šabab!

Vreme čitanja: 1min | sub. 25.01.20. | 21:11

Argentinac odbio ponudu Sevilje da produži ugovor zbog unosne novčane ponude

Očekivalo se da će Ever Banega produžiti vernost Sevilji, umesto toga Argentinac će se na kraju sezone preseliti u Al Šabab iz Rijada!

Transfer je dugo bio najavljivan, mada se činilo da od toga neće biti ništa, ali sve se okrenulo u samo nekoliko dana. Prvo je predsednik Al Šababa Kalid Al Baltan potvrdio medijima u Saudijskoj Arabiji da je postignut dogovor s argentinskim vezistom, da bi samo nekoliko sati kasnije iz kluba stigao zvanični dopis u kojem je transfer potvrđen! Banega je s novim klubom potpisao ugovor na tri sezone, a iako ne postoje zvanični podaci o visini plate šuška se da će se lepo opariti i da je u pitanju višemilionski transfer, sa sve bonusom koji je dobio za potpisivanje predugovora. Banega će se u Rijad preseliti odmah pošto mu istekne ugovor sa Seviljom u junu.

Izabrane vesti

U klubu iz Andaluzije odigrao je preko 218 utakmica kroz dva mandata i skupio 27 golova i 33 asistencije i važi za jednog od najboljih stranaca u novijoj istoriji Sevilje. Podsetimo, sportski direktor Sevilje Monći najavljivao je produžetak saradnje, ali očigledno je da se dve strane nisu dogovorile ili oko uslova ili njegove uloge u nastavku karijere. 

U novom klubu saigrač će mu biti bivši igrač Viljareala i Betisa Alfred N'Diaje, a trener će mu biti Španac Luis Garsija Plaza. Sa Seviljom Banega je osvojio Ligu Evrope u dva navrata – 2015. i 2016. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara