Foto: https://en.atleticodemadrid.com/
Foto: https://en.atleticodemadrid.com/

Zvanično: Atletikova lou kost zamena za Tripijea

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 21:36

Madridski klub za manje od 3.000.000 evra doveo Danijela Vasa

Nakon višednevnih pregovora Valensija je popustila, podigla je belu zastavu i potvrdila gubitak jednog od, ako ne najbolji, onda najkorisnijih fudbalera u timu. I to za svega 2.700.000 evra, koliko je Atletiko Madrid izdvojio kako bi Danijela Vasa doveo u svoje redove.

Danac je na Vanda Metropolitano stigao kao direktna zamena za Kirana Tripijea kojeg je za pet i po puta više novca prodala Njukaslu. Od trenutka kada se engleski reprezentativac vratio na Ostrvo Vas je postao primarna meta šampiona Španije, ali je Valensija dugo odolevala, svesna da za manje od 3.000.000 evra ne može da pronađe adekvatnu zamenu 32-godišnjem igraču.

Izabrane vesti

Ipak, kako mu se ovakva prilika zbog njegovih godina verovatno više neće ukazivati u karijeri, Vas je jasno stavio do znanja upravi Slepih miševa da želi da napravi iskorak, njegovi agenti su prethodnih dana stigli u Valensiju kako bi ispregovarali transfer svog klijenta, i očigledno uspeli da slome otpor čelnika kluba sa Mestalje.

Hoze Bordalas nikako ne može da bude zadovoljan, za male pare je izgubio polivalentnog igrača, sposobnog da pokrije pozicije desnog beka i centralnog veznog. Čolo Simeone s druge strane može, zakrpio je rupu na desnom boku fudbalerom koji već šest i po sezona igra u Primeri i stoga mu neće biti potrebno mnogo vremena da se adaptira na promenu sredine. Istina, ove sezone je većinom igrao na sredini terena, ali je prethodnih godina uglavnom bio zakucan za desnu stranu terena.

Kako je Vas potpisao ugovor na godinu i po dana, madridska Marka piše da će Atletiko već na leto krenuti po veće, zvučnije ime na tržištu, a da će Danac u tom slučaju biti rezervna opcija, posebno što Šime Vrsaljko ima ugovor sa Jorgandžijama do kraja aktuelne sezone.

Što se Valensije tiče, zamenu je Vasa je pronašla, doduše privremenu, pošto će na pozajmicu do kraja sezone da stigne Ilaiš Moriba iz Lajcpiga. Doskorašnji vezista Barse je već stigao u Valensiju i uskoro bi trebalo da obavi lekarske preglede.



tagovi

Danijel VasAtletiko MadridZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara