Zvanično: Atletiko dobio drugog Engleza u svojoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.24. | 12:39

Konor Galager posle dosta peripetija konačno postao igrač Madriđana

Ima Atletiko Madrid 121 godinu, ali je danas zvanično dobio tek drugo fudbalera iz Engleske u svojoj istoriji. Za razliku od gradskog rivala Reala koji je češće ukazivao poverenje fudbalerima sa Ostrva, Kolčonjerosi su tek nedavno počeli da dovode engleske fudbalere. Prvi je bio Kiran Tripije, leta 2019. iz Totenhema za 22.000.000 evra, a sada je stigao i Konor Galager iz Čelsija za skoro duplo više novca (42.000.000), kao i Žoaa Feliksa u suprotnom smeru.

Odavno je posao između Atletika i 24-godišnjeg veziste dogovoren, čak je Galager i bio u Madridu na lekarskim pregledima, ali je limit za plate igračkog kadra pravio problem pošto je zapeo odlazak Samua Omorodina u London. Mladi napadač je povređen i trenutno ne može da prođe lekarske preglede u Čelsiju, ali to ne znači i da neće obući dres Plavaca. U međuvremenu je pronađeno drugo rešenje. Žoao Feliksa se vratio na Stamford Bridž, čime je reprezentativac Engleske konačno dočekao da bude predstavljen u Madridu. U međuvremenu je trenirao individualno i održavao formu za ono što ga čeka u Primeri.

Izabrane vesti

Ugovor između Galagera i Atletiko Madrida potpisan je na pet godina, a priliku da debituje mogao bi da dobije već za četiri dana protiv Đirone.

Pre Galagera u tekućem prelaznom roku Atletiko je iz Premijer lige doveo Hulijana Alvareza. Uz doskorašnjeg napadača Mančester Sitija stigli su Robin Le Norman iz Real Sosijedada i Aleksander Serlot iz Viljareala, Zbirno je na ovaj kvarter igrača potrošeno nešto više od 180.000.000 evra.


tagovi

Konor GalagerAtletiko MadridČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara