Zvanično: Arsenal pustio Mhitarjana za džabe u Romu

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.08.20. | 19:15

Vučicasjajno prošla

Arsenal je zvanično potvrdio da se rastao sa Henrikom Mhitarjanom koji se formalno ovog leta vratio sa pozajmice iz Rome, da bi sada opet postao član rmskog kluba u trajnom periodu.

Ono što je najvažnija vest u celoj priči je da je Arsenal pustio Mhitarjana da potpiše za Romu kao slobodan igrač. Samo da bi se rešio njegove visoke plate koja je na bruto nivou iznosila preko 10.000.000 evra godišnje i samo polovinu je Roma plaćala tokom pozajmice minule sezone. Tobdžijama je bilo bitno da oslobode prostor u budžetu jer je Mhitarjan bio jedan od najbolje plaćenih u klubu.

Izabrane vesti

Jermen je sada kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Romom koja nije krila želju da ga zadrži i ovaj scenario joj je najviše odgovarao. Vučica je prethodne sezone plaćala Mhitarjana 5.300.000 evra godišnje bruto što je na neto nivou oko 3.000.000 evra za igrača. Ostaje da se vidi pod kojim uslovima se sada nastavila saradnja, ali izvesno je da Roma ne može da plati mnogo više od onoga što je do sada plaćala i da je Mhitarjan morao da pristane na drastično manju platu od one koju je imao u Arsenalu. 


tagovi

Henrik MhitarijanLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Roma
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara