Čong i Dirar (©Twitter/@Club Brugge)
Čong i Dirar (©Twitter/@Club Brugge)

Zvanično: Ambiciozni Briž pojačao krila s Čongom i Dirarom

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 22:01

Aktuelni šampion juriša ka uzastopnoj tituli

Nalazi se Briž u mirnim vodama sa 11 bodova više od drugoplasiranih Genka i Antverpa, te utakmicom manje, ali to ne znači da aktuelni šampion Belgije nema želju da pojača redove kako bi krunu odbranio što pre.

To se vidi po odluci Briža da u istom danu pojača obe krilne pozicije potpisima Tahita Čonga i Nabila Dirara do leta.

Izabrane vesti

Talentovani levokrilni ofanzivac Mančester junajteda je pre odlaska u Briž raskinuo sporazumno saradnju sa Verderom gde se ove sezone nije naigrao iako je trebalo celu sezonu da provede u Bremenu kao zamena za Milota Rašicu. Svega 500 minuta u svim takmičenjima, što je bio dovoljan razlog da mladi ofanzivac promeni sredinu i nastavi dalji razvoj. Podsetimo, Čong je dugo bio predmet sukoba Mančester junajteda i Intera koji je želeo perspektivnog bočnog napadača u svojim redovima, ali su Đavoli na kraju ipak pobedili i potpisali novi ugovor s njim i onda ga poslali u Verder.

Dok za ovaj posao neće platiti ni cent obeštećenja, Briž će za transfer Dirara platiti 700.000 evra Fenerbahčeu. Reprezentativac Maroka ove sezone nije ni igrao za istanbulski klub, pa je rastanak bio očekivan, samo se nije dugo znalo gde bi mogao da nastavi karijeru. Šuškalo se o selidbi u Saudijsku Arabiju, ali je ipak otišao u Belgiju.

Dirar i Čong su treće i četvto pojačanje Briža ove zime posle Basa Dosta za koga je Ajntrahtu iz Frankfurta plaćeno 4.000.000 evra, te štopera Stefana Densvila koji je stigao iz Bolonje.



tagovi

Nabil DirarTahit ČongZimski prelazni rok 2021Klub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara