Majstor: Bas Dost
Majstor: Bas Dost

Zvanično: Ajntraht uzeo gol-mašinu za 7.500.000 evra i 15%

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.08.19. | 14:30

Bas Dost se vratio u Bundesligu

Bez obzira na nesporni talenat, ni Dejan Joveljić ni Gonsalo Pasijensija, nisu još zreli da odmene "milionere" Luku Jovića i Sebastijena Alea koji su otišli tokom leta u bogatije klubove. Ajntraht je morao pod hitno da nađe golgetera, pravu mašinu za davanje golova, a rešenje je i zvanično stiglo danas iz Portugalije u vidu proverenog Holanđanina Basa Dosta (30).

Sporting iz Lisabona je na svom sajtu uredno objavio cifre i potvrdio da je prodao svog najboljeg strelca za 7.000.000 evra plus 500.000 bonusa, ukoliko sjajni Dost ispuni očekivanja i postigne dovoljan broj pogodaka, a pride može da računa i na 15% od sledeće prodaje sjajnog napadača.

Izabrane vesti

Sam Dost je potpisao ugovor do juna 2022. godine i dobio dres sa brojem devet.
"Srećan sam što sam stigao u ovaj klub i jedva čekam da zaigram za Ajntraht. Napadač sam koji obožava da daje golove", izjavio je Bas Dost na promociji.

I zaista, radi se o rasnom strelcu, zlatnoj kopački Portugalije u sezoni 2016/17, momku koji poseduje i bundesligaško iskustvo. Za Volfzburg je recimo zabeležio 36 golova na 85 utakmica, a fanovi Bundeslige ga pamte i kao strelca četiri gola u čuvenom okršaju između Vukova i Leverkuzena (5:4).

Njegovom dolasku raduje se sigurno i Filip Kostić koji će od sada moći da računa i na još veći zbir asistencija u statistici. Treba samo idealno da pronađe Holanđanina, ostalo je njegova briga.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara