Žorž Mikautadze (©Reuters)
Žorž Mikautadze (©Reuters)

Zvanično: Ajaks prodao Mikautadzea za 13.000.000 evra, sada se čeka Monako

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 12:05

Mec otkupio Gruzina, a navodno je već postignut usmeni dogovor o transferu u kneževinu

Odličan utisak ostavila je Gruzija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Iako debitanti, izabranici Vilija Sanjola uspeli su da prođu grupnu fazu u konkurenciji Portugalije, Turske i Češke, dok su u osmini finala poveli protiv favorizovane Španije, ali je onda rival demonstrirao silu i preokrenuo na 4:1.

Među najboljima u četiri utakmice bio je Žorž Mikautadze, koji je tri puta savladao protivničke golmane (u svakom meču grupne faze), a dobre igre ubrzale su proces oko statusa 23-godišnjeg napadača u Mecu. I pre puta u Nemačku najavio je da će ostati u francuskoj Ligi 1. Pitanje je, samo, u kom klubu.

Izabrane vesti

Ajaks je danas potvrdio da je prodao Mikautadzea Mecu, gde je imao odličnih šest meseci na pozajmici nakon što nije uspeo da se nametne u klubu iz Amsterdama koji je doveo prošlog leta upravo iz Meca. Taj transfer iznosio je 16.000.000 evra, a Kopljanici su saopštili da je Gruzin sada prodat za 13.000.000 pošto je francuski klub aktivirao klauzulu po kojoj ima pravo otkupa.

Iz Francuske već neko vreme stižu informacije da je za perspektivnog napadača zainteresovan Monako. Navodno je i postignut usmeni dogovor sa igračem, koji je saopštio čelnicima Meca da bi naredne sezone voleo veći izazov u karijeri, odnosno odlazak u klub većih ambicija. Ne pominje se, međutim, cifra koju će Kneževi morati da plate za obeštećenje.

Mikautadze je rođen u Lionu, gde je i ponikao u mlađim kategorijama Olimpika, da bi potom prešao u Mec, u kojem je debitovao kao profesionalac. Prošle sezone je dao 11 golova u 17 mečeva Lige 1.


tagovi

AjaksMecŽorž MikautadzeLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara