Žurka u Varegemu pomerila fudbal za ponedeljak: Berahino pikira drugi pogodak protiv Šarlroe

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 12:55

Ni domaći, a ni gostujući tim nisu najbolje započeli novu sezonu u Belgiji

Muzika je prethodna četiri dana bila tema broj jedan u malenom Varegemu, ali pošto je tamošnji festival konačno zavšren, stanovnici mogu da se vrate normalnim aktivnostima i fudbalu. Meč između Varegema i Šarlroe, koji je prvobitno bio planiran za subotu, pomeren je za večeras, jer organi reda nisu mogli da garantuju bezbednost svih učesnika na stadionu.

U saopštenju tamošnje policije navodi se da je meč morao da bude odložen, jer se epicentar svih dešavanja prethodna četiri dana nalazio na manje od kilometar od stadiona i da je postojala ozbiljna opasnost da dođe do problema u organizaciji, pre svega vezanih za slobodna parking mesta i gužve, ali istovremeno i bezbednost gledalaca.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, festival je konačno zavšen, pa fudbaleri domaće ekipe nestrpljivo iščekuju da istrče na teren protiv Šarlroe, protiv koje će se boriti za drugu pobedu u sezoni. Biće to odlična prilika za Saida Berahina da pokaže da najbolje godine još uvek nisu iza njega, pošto se u strelce prethodno upisao i protiv Genka u velikoj pobedi prethodne nedelje.

Trener Zule Varegema, Frenki Duri, koji inače već sedam godina bez prestanka vodi ovaj klub, ističe da je Saido Berahino odlično pojačanje za tim, te da će sigurno napraviti razliku u ekipi u utakmicama koje predstoje.
„Berahino je odličan i inteligentan fudbaler. Pored napada, dobar je bio i u odbrambenim zadacima, to je ono što bih ja istakao“, rekao je Duri za zvanični sajt kluba.

U tim će se možda vratiti i Dmitri Oberlan, koji je doživeo povredu na utakmici protiv Ostendea, ali trener Zulea nije želeo da precizira da li će startovati ili ući sa klupe. Što se gostujućeg sastava tiče, problema sa povredama nema i u Šarlroa će u najjačem sastavu istrčati na teren.

Gledajući njihov međusobni skor, deluje da bismo večeras mogli da vidimo ogroman broj pogodaka i to najverovatnije na obe strane terena. Bar četiri gola u mrežama viđeno je na minulih pet utakmica. Tri puta su slavili večerašnji gosti, jednom Varegem, a u preostaloj utakmici viđen je remi.

BELGIJA - 4. KOLO

Petak
Briž - Eupen 0:0

Subota
Kortrajk - Anderleht 4:2 (0:1)
/Mbojo 53pen, 74, Kage 57, D'Ane 79 - Nasri 26, Vlap 66pen/

Mehelen - Serkl Briž 3:1 (0:1)
/Togi 60, Storm 67pen, De Kamargo 83 - Dabila 24/

Beveren - Genk 0:4 (0:1)
/Paitsil 21, Samata 53, 66, 86/

Nedelja
Standard – Muskron 4:1 (2:0)
/Lestijen 13, 22, Amala 46, Emon 88 – Lajfis 51/

Antverpen - Sent Truden 2:0 (1:0)
/Rafelov 10, Mbokani 55. penal/

Gent - Ostende 2:0 (0:0)
/Jeremčuk 48, David 53/

Ponedeljak
20.30: (2,85) Varegem (3,40) Šarlroa (2,45)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara