Žreb za Ligu Nacija 2020/21: Srbija u grupi B, u drugom šeširu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.19. | 18:00

Izvlačenje 3. marta u Amsterdamu

Zadovoljna je UEFA kako je prošlo prvo izdanje Lige nacija. Imamo i šampiona, Portugaliju, mada je ostalo još da se odigraju baraži u Ligi B, C i D, da bi se zaključilo kompletno takmičenje.

Da je UEFA zadovoljna ishodom pokazuje i to da sprema polako i drugo izdanje. Nije od njega odustala. Poznato je sada kako će izgledati ta naredna takmičarska godina, uz malo izmena u odnosu na prvu. Što se tiče reprezentacije Srbije, ništa se nije menjalo van terena, ono što je izborila na zelenom tepihu, to će i dobiti u drugom izdanju Lige nacija.

Izabrane vesti

Srbija je izborila plasman u ligu više, pa će u sezoni 2020/21 igrati u Ligi nacija B. UEFA je danas odredila da će se žreb za grupe održati 3. marta u Amsterdamu, a na njemu će Orlovi biti u drugom šeširu. Što se tiče tih šešira, oni izgledaju ovako (govorimo o Ligi nacija B): u prvom su Rusija, Austrija, Vels i Češka, u drugom su Škotska, Norveška, Srbija i Finska, u trećem Slovačka, Turska, Republika Irska i Severna Irska, a u četvrtom Bugarska, Izrael, Mađarska i Rumunija.

Dakle, kakav god sastav grupe da bude, biće to jače društvo u odnosu na prvu sezonu, kada su rivali našoj reprezentaciji bili Rumunija, Crna Gora i Litvanija.

Najzanimljivija će biti, naravno, Liga nacija A, koja je proširena u odnosu na prethodno izdanje, pa će sada biti četiri grupe po četiri reprezentacije. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara