Žoze i Nemanja: Dvaput je dosta

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.19. | 12:58

Totenhem ne planira angažman Matića

Doveo ga je iz Benfike u London, angažovao ga i dok je radio na Old Trafordu, ali od trećeg poglavlja saradnje Žozea Murinja i Nemanje Matića, sva je priika, neće biti ništa. Mada se pominjalo da bi na bazi činjenice da ga je trenirao u Čelsju i Mančester junajtedu Portugalac mogao da dovede srpskog reprezentativca i u Totenhem, mediji naklonjeni Crvenim đavolima kažu da takva mogućnost sad ne postoji.

I navode konkretan razlog. Naime, Pevci su i te kako popunjeni na pozicijama zadnjeg veznog, pošto računaju na Erika Dajera, Musu Sisoka, Tangija Endombelea, Harija Viknsa, šansu ponekad dobije Viktor Vanjama, pa nema potrebe da gomilaju kadar kad su igrača ima toliko i da preliva. Drugi razlog  je oličen u saznanju da je Matić ove sezone više vremena proveo na klupi, tribinama ili ambilanti, pošto se oporavljao od povreda, zbog čega su u Totenhemu procenili da nema potrebe rizikovati. Uostalom, Nemanji ima 31 godinu, dok su svi pobrijani mlađi – sa izuzetkom 30-godišnjeg Sisoka čak znatno mlađi – i ideja u severnom Londonu je da traže pojačanja na drugim pozicijama.

Izabrane vesti

Još nešto: Murinjo na praktičnom primeru pokazuje da se ne vodi emocijama i koliko god cenio kvalitete Nemanje Matića, pre toga i Zlatana Ibrahimovića, procena je da nema potrebe za obnavljanjem saradanje, već forisranjem drugih igrača.

Matiću, pak, ostaje dovoljno opcija. Inter ga je odavno pikirao kao rešenje u veznom redu, ranije se pominjao Bajern, mada je pitanje šta će u Minhenu da rade najpre sa trenerom (da li Hansi Fliks ostaje ili dolazi Maurisio Poketino), neće mu manjkati poziva i od premijerligaških klubova. Bilo ko da se javi moraće u kasu Mančester junateda da uplati oko 18.000.000 evra na ime obeštećenja. Ili da sačeka leto, kad Nemanji ističe ugovor, pa da ga dobije za džabe.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara