Mirković sa saradnicima Petrićem i Lazetićem
Mirković sa saradnicima Petrićem i Lazetićem

Zoran Mirković: Alarmantne stvari! Potrebna je šok terapija

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.19. | 19:39

„Nešto mora da se menja“, uverava trener Partizana

Jedva je Zoran Mirković pronalazio reči na koncu sedmice za zaborav kada je Partizan u pitanju. Drugi vezani poraz u samo četiri dana i još veći bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom i Radničkim možda bi navijači i "svarili", kada bi igra crno-belih bila bolja

Ovako, katastrofalna izdanja u duelu sa niškim Radničkim i Voždovcem naborala su čelo šefa stručnog štaba crno-belih.
"Težak poraz. Kriza je produbljena. Ne znam šta bih više rekao na tu temu", procedio je Bata pola sata po okončanju meča na krovu Tržnog centra "Stadion".

Izabrane vesti

Zmajevi su nadigrali crno-bele. Em što su im dali gol, stvorili su više zrelih prilika i pravo je čudo kako je završeno samo 1:0 za domaćine.
"Tvrda utakmica, dinamična, ne mogu da kažem da smo zaslužili da izgubimo, ali i ovakve stvari se dešavaju u fudbalu iskusnim igračima", rekao je Bata, očigledno misleći na kiks Bojana Ostojića koji je prethodio pogotku Dragoljuba Srnića.

Uverava da se tim iz Humske 1 potrošio na mečevima sa Crvenom zvezdom i Radničkim.
"Sigurno smo platili ceh utakmicama u poslednjih 15 dana, ali to ne može da bude opravdanja. Moji igrači se bore. Ne ide nas, neće nas. Počeli smo da gubimo utakmice, to su alarmantne stvari, pogotovo što nas u sredu čeka kup duel u Kruševcu. Neke stvari moraju da se menaju".

Konkretno?
"Pokušaćemo da sprečimo da se ovo dešava nadalje. Nekakava šok terapija je potrebna".

Na novinarsku konstataciju da je igra Partizana raspala posle remija u večitom derbiju Mirković je odgovorio rečima da to "tako izgleda", a eventualne promene, s tim da nema bogzna kakav izbor, opisao u dve reči:
"Nešto moramo".

Dugoročno, Partizanu je, između ostalog, potreban kreativni vezista, čovek koji će da distribuira lopte, pokrene ekipu, namesti šansu napadačima...
"To je bio cilj posle odlaska Marka Jankovića, želeli smo da se takav igrač dovede, nismo uspeli u prethodnom prelanzom roku, sigurno se razmišlja o tome i pred naredni".

Kada je duel s Voždovcem u pitanju zabrinjavajuće deluje izostanak reakcije crno-belih u situaciji kad gube. Samo dve šanse uspeli su da stvore u poslednjih pola sata.
"Posle gola Voždovca se malo igrao fudbal. Bilo je svakakvih srtvari, opstrukcije igre, besomučnog trošenja vremena, sekao se ritam. Posle gola se nije igralo", zaključio je Zoran Mirković.

Foto: MN press


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara