©Reuters
©Reuters

Žoao Kanselo odlazi kod Mitra i Sergeja, u Barsi razočarani, u Romi trljaju ruke

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 11:21

Portugalac se seli u Saudijsku Arabiju i šalje Sauda Abdulhamida u Rim

Žoao Kanselo će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, pošto je Al Hilal postigao dogovor sa Mančester Sitijem oko otkupa Portugalca. A Bola je prva iznela konkretne detalje, a oni kažu da će Građani inkasirati 40.000.000 na ime obeštećenja, dok će igrač za tri godine zaraditi 70.000.000.

Klub za koji nastupaju Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić na ovaj način je pokvario planove Barselone da vrati igrača na pozajmicu, ali je učinio uslugu Romi, koja će sada moći da kompletira transfer desnog beka Al Hilala Sauda Abdulhamida.

Izabrane vesti

Katalonci su tako, nakon Žoaa Feliksa, ostali bez mogućnosti da vrate i Kansela (30), koji iza sebe ima 42 utakmice u Barseloni, gde je igrao i na desnom i na levom beku. Ipak, zbog svojih izrazitih napadačkih sposobnosti, bez problema može da igra i na krilu. U svakom slučaj, ušao je u zrele igračke godine i ovo mu je prilika da se kao i mnogi evropski fudbaleri dodatno naplati u Arabiji.

Kanselo iz ugla klubova u kojima je igrao ima fantastičnu karijeru. Stasao je u redovima Benfike, a još 2015. godine otkupila ga je Valensija za 15.000.000 evra. Kao igrač Slepih miševa išao je na pozajmicu u Inter, dok ga je 2018. otkupio Juventus za 40.000.000 evra. Samo godinu dana kasnije otišao je u Mančester Siti za 65.000.000. Ipak, zbog pokvarenih odnosa sa Pepom Gvardiolom Portugalac u januaru 2023. godine odlazi na šestomesečnu pozajmicu u Bajern, dok je prošlu proveo u Barseloni.

Portugalski fudbaler je sa Sitijem imao ugovor do leta 2027. godine, pa je Al Hilal morao da se isprsi za njegovo obeštećenje. Nema sumnje da će i sam igrač biti nagrađen bogatim ugovorom.

Pomenuti Abdulhamid (25) je prošple sezone odigrao 51 utakmicu u svim takmičenjima i postigao četiri gola, uz devet asistencija. Standardan je i u reprezentaciji Saudijske Arabije, ali će mu Roma biti prvi klub u Evropi, pa ostaje da se vidi kako će teći prilagođavanje na potpuno drugačiji stil života.


tagovi

Žoao KanseloLetnji prelazni rok 2024Al Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara