©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (ponedeljak, 24. februar): Liverpul, Benfika, Ajntraht, malo drugoligaškog fudbala, reprezentativne košarke i Evroliga!

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.02.20. | 08:09

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

LIVERPUL – VEST HEM, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Može li Vest Hem da zaustavi Liverpul? Nemoguće je zamisliti takav scenario, mada bi Čekićarima svaki bod značio u borbi za opstanak koja sve više preti. Liverpul ima ogromnih 19 bodova više i utakmicu manje u odnosu na Siti, tako da ni kiks ne bi mnogo naškodio igračima Jirgena Klopa. A on se protiv Vest Hema na Enfildu nije desio već četiri i po godine...

Izabrane vesti

AJNTRAHT FRANKFURT – UNION BERLIN, 20.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Oba tima opterećena su povredama, zbog čega im pozicija na tabeli nije zavidna. Daleko od mesta koja vode u Evropu, a opet malo sigurniji kada je borba za opstanak u pitanju. I jedni i drugi su u prošlom kolu doživeli poraz, s tim da je Ajntraht u u međuvremenu nanizao nekoliko ubedljivih pobeda. Poslednju protiv Salcburga u Ligi Evrope sa 4:1. Union odmara već devet dana, što bi mogla da bude prednost.

ŽIL VISENTE – BENFIKA, 20.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je napravila dva ozbiljna propusta i porazom od Porta ponovo otvorila šampionsku trku i sada je u obavezi da reaguje kako bi održala prvo mesto. Domaćin je tim koji je tek u prošlom kolu prekinuo niz poraza. Benfika se na stadionu Žil Visentea odlično snalazi i obično ostvaruje ubedljive pobede. Doduše, poslednji njihov susret na ovom mestu bio je pre skoro pet godina.

BOTOŠANI – POLI JAŠI, 19.00
(Fudbal, Rumunija 1)

Botošani je sa četiri uzastopne pobede uspeo da se izbori za proboj u grupu timova koji konkurišu za titulu, čak i da smanje zaostatak za prvoplasiranim Klužom, dok Jaši čeka teška borba za opstanak. Gosti su u slobodnom padu i nižu poraze, kako generalno, tako i u gostima, gde nisu osetili slast pobede još od kraja oktobra.

KASIMPAŠA – DENIZLISPOR, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Dva tima bore se grčevito za opastanak, mada je u boljoj poziciji Denizli jer je na tri boda iznad crte, dok Kasimpaša zaostaje pet bodova za sigurnom zonom. Oba sastava nisu uzela pobedu već po četiri utakmice, odnosno u ligi još od polovine decembra! Kasimpaša ima četiri uzastopna ligaška poraza kod kuće u kojima su uvek padala bar po tri gola, ali je isto tako uvek pobeđivala Denizli ubedljivo...

RIZE – BAŠAKŠEHIR, 18.00
(Fudbal, Turska 1)

Bašakšehir je pred ozbiljnim zadatkom ako želi da ostane konkurentan za šampionsku titulu u nikad luđoj konkurenciji šest timova. Rize nije slavio na prethodne tri ligaške utakmice, uz dva uzastopna poraza, mada Bašakšehir nije slavio kao gost već u četiri meča u svim takmičenjima i za to vreme postigao samo dva gola. Njihovi susretu u Rizeu obično su efikasni, sa po bar tri gola u prethodna dva meča.

TROA – OSER, 20.45
(Fudbal, Francuska 2)

Troa se pozicionirala u grupi timova koji konkurišu za plasman u viši rang, dok je Oser pao u poslednje vreme. Troa čeka ovaj meč s dve ligaške pobede u nizu bez primljenog gola, mada je Oser na dva od poslednja tri gostovanja u takmičenju ostvario pobede. Doduše, u Troinoj kući nije slavio već pet i po godina.

PERUĐA – EMPOLI, 21.00
(Fudbal, Italija 2)

Empoli se podigao i nanizao tri ligaške pobede, dok je Peruđa pretrpela dva poraza bez postignutog gola. Oba tima samo dva boda dele od plej-of zone. Empoli je početkom februara prekinuo neprijatnu seriju poraza na strani, a istorija kaže da se vrlo dobro snalazi kada je Peruđa domaćin. U poslednjih 18 godina ne zna za poraz, a prethodna dva okršaja Empoli je završio s pobedama od po dva gola razlike.

FRANCUSKA – CRNA GORA, 18.45
(Košarka, kvalifikacije za Evrobasket)

Iznenađujuće ubedljiv poraz pretrpela je Francuska na startu kvalifikacija, dok je Crna Gora uspela da nadigra Veliku Britaniju i pobedom otvori put ka Evrobasketu. Sada će Sokolovi imati daleko veći izazov, mada su Trikolori u velikim kadrovskim problemima jer ekipa koja je trenutno na okupu nije toliko opasna. Mogla bi ovo da bude dobra prilika za Crnu Goru da napravi brejk u prvom takmičarskom susretu dva tima.

REAL MADRID – PANATINAIKOS, 21.00
(Košarka, Evroliga)

Vrlo retko se dešava da se Evroliga igra ponedeljkom, a kada se igra, to obično bude pravi evropski klasik. Tako nas večeras čeka susret Reala i Panatinaikosa u Madridu. Kraljevski klub je ponovo u seriji evropskih pobeda, u četvrtak je deklasirao Fenerbahče u Istanbulu, dok Panatinaikos nakon čudnog poraza od Barselone u Atini ima motiv više da u Španiji odnese brejk što nije još od 2013. godine.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara