Trening reprezentacije Engleske pred susret sa Bosnom i Hercegovinom (©Reuters)
Trening reprezentacije Engleske pred susret sa Bosnom i Hercegovinom (©Reuters)

Zmajevi testiraju Engleze za Srbiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.06.24. | 10:51

Bosna i Hercegovina sa novim selektorom stiže na megdan u Njukasl (ponedeljak, 20.45)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Evropsko prvenstvo počinje za 11 dana, a poslednje pripreme za šampionat Starog kontinenta rade ekipe koje će učestvovati, dok one koje nisu ostvarile plasman na završnicu iskoristiće priliku da ovaj ciklus odigraju prijateljske utakmice.

Izabrane vesti

Tako će reprezentacija Bosne i Hercegovine na megdan moćnoj Engleskoj, prvom rivalu reprezentacije Srbije, i to na Sent Džejms parku (20:45). Jasno, Zmajevi su pozvani kako bi Englezima glumili Orlove

Posle eliminacije od Ukrajine u baražu Lige Nacija, Bosnu i Hercegovinu će u narednom periodu sa klupe voditi Sergej Barbarez. Legendarni BiH fudbaler dobio je poverenje saveza i pokušaće napraviti pomak.

Već je krenuo sa promenama pošto se na spisku nalazi veliki broj novih igrača, što se može smatrati svojevrsnom smenom generacija. Nema tu više Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića, ali će sa kapitenskom trakom na ruci ekipu i dalje predvoditi Edin Džeko. Očekuje se da od prve minute istrči na Sent Džejms park i pokuša pomrsiti konce moćnim Englezima, o kojima iskusni napadač ne štedi reči.

"Koliko god mi želeli da rezultat bude pozitivan, treba biti sasvim realan i reći da je Engleska jedan od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Najbitnije u ovom ciklusu je da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i da im se da prilika da se to, na neki način, dovede na neki nivo, odnosno na neku spoznaju šta novi selektor i stručni štab žele od ovih igrača”, rekao je Džeko.



20.45: (1,15) Engleska (7,75) Bosna i Hercegovina (19,0)


Napadač Fenerbahčea se tom prilukom osvrnuo i na imenovanje Barbareza, koji će imati svoj debi na klupi reprezentacije BIH upravo protiv Engleske.

Mislim da je ovo što je došlo sada, moglo doći dosta ranije. Ja kao iskusan igrač znam šta znači kada te trenira jedno fudbalsko ime, koje je bilo nešto u fudbalu. Na stranu ima li neko iskustva ili ne, ali su tu njegovi saradnici koji godinama rade u fudbalu. Nekako, ja koji imam 38 godina, kada vidim da mi je selektor Barbarez, odnosno sva ova imena, ja sam ponosan, a zamislite sve ove momke koji imaju 20-21 godinu, kako oni gledaju na to... Sama ta činjenica je početak nečega novog i govori da će svaki taj igrač dati više od sto odsto”, istakao je kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Dok Zmajevi igraju za svoju dušu, Englezi će nastojati da se predstave u što boljem svetlu i naprave poslednje pripreme pred Evropsko prvenstvo i utakmice sa Srbijom, Danskom i Slovenijom. Verovatno će i selektor Orlova Dragan Stojković pomno pratiti dešavanja na Sent Džejms parku i dodatno izanalizirati Gordi Albion.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


PRIJATELJSKE UTAKMICE

Ponedeljak

18.00: (35,0) Gibraltar (14,0) Škotska (1,02)

19.00: (1,33) Hrvatska (5,00) Makedonija (10,0)

20.00: (1,05) Albanija (14,0) Lihtenštajn (35,0)

20.45: (1,15) Engleska (7,75) Bosna i Hercegovina (19,0)

20.45: (1,48) Nemačka (4,40) Ukrajina (6,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Fudbalska reprezentacija BiHreprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija EngleskePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara