Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zmajevi i Orlovi nastavljaju pobednički let i poteru za Sportingom

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.01.21. | 14:32

Porto domaćin Moreirenseu, Benfika gostuje Santa Klari

Svaka nova pobeda Sportinga opterećuje ekipu Porta koja brani titulu na krajnjem zapadu Pirineja i koja da bi održavala realne šanse za novi trofej ne bi smela da greši i prosipa bodove. Lisabonski Lavovi su sinoć rutinski savladali Bragu, pa će domaćin na Dragau protiv osmoplasiranog Moreirensea u utakmici 12. kola Primeire (22.00) morati da odgovori na identičan način.

Vezao je Porto šest prvenstvenih pobeda iako mu se u prethodnoj rundi poprilično treslo tlo pod nogama. Gostovao je nezgodnoj Vitoriji Gimaraeš protiv koje je poveo, ali morao i da juri zaostatak od 2:1. Ključnim se ispostavio ulazak Luisa DIjaza koji je uspeo da namest Mediju Taremiju gol za 2:2, a onda i desetak minuta pred kraj donese pobedu Zmajevima. Zato sjajnog Kolumbijca na čiji račun je došlo sijaset hvalopspeva po portugalskim medijima treba očekivati u startnih 11.

Izabrane vesti

Zmajevi su pokazali karakter šampionskog tima, ali ako njih pitate večeras bi najradije izbegli bilo kakvu neizvesnost protiv Moreirensea. Iako su rezultati ekipe iz Minja bili vrlo zadovoljavajući što pokazuje i osmo mesto na tabeli, trener Sezar Peišoto je samoinicijativno napustio klupu posle samo dva meseca, pa će igrače protiv Porta predvoditi vršilac dužnosti Leandro Mendeš. Doduše Moreirense je tim koji postiže golove uz dosta muke - do sada ih je bilo svega 8 na 11 utakmica. Portova odbrana ne spada u red najčvršćih, naprotiv. Reč je o tek 13. timu Primeire sa najmanjim brojem primljenih pogodaka. I pored toga, biće luksuz dopustiti zeleno-belima i jedan pogodak na Dragau.

Porto je poslednji poraz od Moreirensea doživeo maja 2017. godine, a od tada je ovog rivala pobeđivao osam puta uz dva remija. Portugalski velikan bio je naročito ubedljiv u poslednjih pet međusobnih okršaja, tokom kojih je u proseku postizao 3,6 golova po utakmici. Gostima još uvek gori obraz od šamara koji su dobili poslednji put kada su se obreli u Portovom fudbalskom hramu (6:1) i ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi Zmajevi ponovili goleadu. Serža Konseisaa raduje forma raspucanog Iranca Taremija koji je u minulih pet utakmica postigao četiri i namestio dva gola.

Dok strahuje da mu se Sporting previše ne udalji, Porto mora drugim okom da motri na Benfiku koja mu kao drugoplasirana beži dva boda. Lisabonski Orlovi gostuju Santa Klari (18.00), ekipi koja je sedmoplasirana iako je u prethodnih pet susreta poražena u četiri navrata i to bez postignutog gola. Ukoliko Jan Fertongen i Nikolas Otamendi zaključaju drugog strelca prvenstva Tijaga Santanu Benfika je odradila pola posla. Ekipa sa Luža je u poslednjih pet prvenstvenih utakmica vezala četiri pobede, pre toga i jedan poraz, a zanimljivo na svakom od pomenutih duela postizala je po dva gola. Pre desetak dana raspoloženje joj je pokvario poraz od Porta u finalu Superkupa koji želi dodatno da udalji iz glave nastavkom pobedničke serije.

Sve današnje mečeve Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 12. KOLO

Subota

Sporting - Braga 2:0 (0:0)

/Gonsalveš 54, Mateus Nunjes 78/

Nedelja

Tondela - Famalikao (u toku)

16.00: (1,77) Gimaraiš (3,50) Nasional (5,00)

16.00: (2,70) Maritimo (3,05) Boavista (2,80)

18.00: (7,00) Santa Klara (4,30) Benfika (1,47)

20.00: (2,30) Fereira (3,00) Rio Ave (3,50)

22.00: (1,25) Porto (6,50) Moreirense (10,0)

Ponedeljak

20.00: (2,25) Žil Visente (3,00) Belenenses (3,60)

22.15: (2,30) Portimonense (3,10) Farense (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BenfikaPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara