Zlatko Dalić (Rojters)
Zlatko Dalić (Rojters)

Zlatko Dalić objavio spisak: Povratak Mislava Oršića

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.24. | 13:15

Opet je u konkurenciji Martin Erlić, nema Juranovića i Stanišića

Nije mnogo menjao selektor Hrvatske Zlatko Dalić pred mečeve Lige nacija protiv Škotske i Poljske. Odlučio se za oprobane snage. Pored standardnih igrača, na spisku se našao i povratnik Mislav Oršić. Bivši krilni napadač Dinama, a sada član Trabzona vraća se u nacionalni tim posle pogodinu i po, a osim njega, opet je u konkurenciji i igrač Bolonje Martin Erlić.

Među pozvanima nema Josipa Stanišića kao i njegovog imenjaka Juranovića. Problem predstavlja pozicija desnog beka koju su u prethodnom ciklusu pokrivali Marko Pjaca i Kristijan Jakić, koji će sada biti primorani da igraju na tom mestu.

Izabrane vesti

“Logično je da smo ostali verni kadru koji je tu bio i na prethodnom okupljanju i dobro odradio posao. Važno je što nema povređenih, i dalje ne možemo da računamo na Juranovića i Stanišića. Verujem da njihove izostanke možemo da kompenzujemo. Raduje me što je Mislav Oršić ponovo sa nama. To će nam proširiti opcije na boku”, rekao je Dalić na konferenciji za novinare.

Vatreni će 12. oktobra dočekati Škote na Maksimiru, a tri dana kasnije gostuju u Varšavi.

SPISAK REPREZENTACIJE HRVATSKE

Golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Dominik Kotarski (PAOK).

Defanzivci: Joško Gvardiol (Mančester Siti), Duje Ćaleta Car (Lion), Borna Sosa (Torino), Josip Šutalo (Ajaks), Marin Pongračić (Fjorentina), Martin Erlić (Bolonja).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Mančester Siti), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Fajenord), Luka Sučić (Real Sosijedad), Kristijan Jakić (Augsburg), Martin Baturina (Dinamo), Petar Sučić (Dinamo), Nikola Moro (Bolonja).

Napadači: Ivan Perišić (PSV), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Trabzonspor), Marko Pjaca (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna) i Igor Matanović (Ajntraht).


 


tagovi

Zlatko DalićLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara