Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zlatan pali vatru: Vraća se u reprezentaciju?! A tamo je selektor kojeg ne može da smisli...

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 14:20

Šveđanin zaintrigirao javnost u svojoj zemlji

Kako igra Zlatan Ibrahimović, više ništa ne treba da čudi. Pa ni da se vrati u reprezentaciju Švedske iz koje se povukao pre četiri godine.

Ibrahimović je danas na društvenim mrežama zapalio švedsku javnost objavom svoje fotografije u dresu reprezentacije uz komentar: „Dugo se nismo videli“. Mnogi su to protumačili kao plan švedskog asa da opet zaigra za nacionalni tim.

Izabrane vesti

Pitanje je da li se Zlatan samo šali ili zaista ima neku nameru da odigra još koju utakmicu za reprezentaciju. Dileme nema da bi bio od velike koristi jer Šveđani i dalje nemaju igrača njegove klase.

Problem bi mogao da bude odnos sa aktuelnim selektorom Janeom Andersonom kojeg je Zlatan više puta javno kritikovao. Poslednji put pre mesec dana zato što je Juventusova mlada zvezda Dejan Kuluševski nije počeo meč protiv Francuske u startnoj postavi.

„Ovo je smešno! Još jedan dokaz da nekompetentni ljudi na pogrešnim pozicijama vode švedski fudbal“, poručio je Ibra.

To nije bio prvi put da Ibrahimović ispaljuje ktirike na račun Andersona. Ranije ga je optuživao da ima nepošten odnos prema švedskim fudbalerima imigrantskog porekla.

„Ne možete njegove izjave da uzimate za ozbiljno. Ono što on priča nije istina. Bio sam jako tužan kada sam čuo šta je rekao. Imam veliko poštovanje prema njemu kao fudbaleru i sportisti... Ali ono što on govori je nepošteno, ružno i i pogrešno“, odgovorio je Anderson.

Koliko god da je Ibra popularan u domovini, veliko poštovanje ima i Anderson koji je u onom čuvenom baražu za SP izbacio Italijane, a potom sa Švedskom dogurao do četvrtinala Mundijala. Uspešno je prošao i kvalifikacije za EP, a beležio je i dobre rezultate u prošlom izdanju Lige nacija. 


tagovi

Zlatan Ibrahimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara