Zlatan i Bolonja - priča od 8.000.000 evra i pomoć sponzora

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.11.19. | 13:41

Junajted uspostavio kontakt

Bolonjin san o dolasku Zlatana Ibrahimovića i dalje živi.

Akcija koju je Siniša Mihajlović pokrenuo jednom SMS porukom počeo je da poprima sve ozbiljnije konture, zbog čega se ovih dana u regiji Emilija Romanja sve više priča o mogućem dolasku jednog od najboljih golgetera trećeg milenijuma.

Izabrane vesti

Uprava Bolonje napravila je prve konkretne poteze u nameri da angažuje Zlatana Ibrahimovića. Uspostavljeni su kontakti s Šveđaninom koji za ugovor od godinu i po dana traži ukupno 8.000.000 evra. To je ista suma koju Los Anđeles Galaksi planira da spremi kako bi pokušao da ga ubedi da ostane.

Ako bi se Bolonjina namera ostvarila, Ibrahimović bi stao u red plaćenijih igrača Serije A! Za period od januara do juna dobio bi 3.000.000 evra, a za sezonu 2020/21 čak 5.000.000 evropskih novčanica.

Uprkos tome što ima punih 38 godina, u Bolonji čak razmišljaju da ispune Zlatanove zahteve, pošto bi se u celu priču umešali prijatelji kluba i sponzori koji bi platili deo njegove plate. Razlog je taj što bi Ibrin dolazak imao jak marketinški uticaj na klupski budžet. Zlatan bi svakako bio ubedljivo najplaćeniji igrač Bolonje, pošto Matija Destro na vrhu liste zarađuje tek dva miliona godišnje. U celu priču umešan je i Valter Sabatini koji pokušava da ubedi Ibrahimovića da izabere Bolonju.

Dok se Bolonja uzda u Mihino prijateljstvo s Ibrahimovićem, Mančester junajted planira da drugim kartama ubedi Šveđanina da mu je bolje da se vrati na Old Traford.

Junajted je u deficitu učinka svojih napadača Antonija Marsijala, Markusa Rašforda i Mejsona Grinvuda posle odlaska Romelua Lukakua u Inter i klubu je potreban igrač koji bi svojim iskustvom mogao da napravi razliku.

Podsetimo, za Ibrahimovića su takođe zainteresovani i Napoli i Boka, a pominju se i neki klubovi iz Španije.


Pogledajte novu epizodu Mozzartove serije "Ekipizza"

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara