Van Gal ogorčen: Muka mi je od klubova koji pandemiju koriste za lične interese

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.20. | 10:02

„Ajaks i klubovi koji bi u Evropu guraju priču da se liga ne nastavi“, grmi Van Gal

Italijanski manir, da svako gura priču koja je njemu u interesu, zahvatio je i Holandiju.

Lome se koplja i u toj zemlji da li prvenstvo nastaviti ili ne. Komšije Belgijanci su prvaka već proglasili. Deo holandskih klubova navija da se i kod njih uradi isto.

Izabrane vesti

A, sve to jako nervira legendarnog stručnjaka Luja van Gala, koji je javno isprozivao Ajaks kao perjanika te ideje da bi sezonu trebalo proglasiti gotovom. I dodeliti mu titulu.
Kada se objavi da je virus korona pobeđen, prva stvar koja bi trebalo da se uradi je da se prvenstvo dovede do kraja. Sport je stvoren tako da bi se dobijao pobednik na terenu. A, ne da se posle 25 utakmica sve prekine i Ajaks proglasi za šampiona. Zar nije bitno što AZ ima isti broj bodova i drugi je samo zbog gol-razlike? Svaki sportista razume o čemu govorim“, poručuje Van Gal.

I samo zaoštrava retoriku...
Smatram da je besramno koristiti zdravstvenu situaciju da bi se pokretala rasprava da li da se igra ili da se prvenstvo prekine. Cela Holandija bi morala da čuje prvo preporuku Instituta za javno zdravlje, oni su specijalisti za to. Ako se i cela Vlada pridržava preporuka stručnjaka, kako neki klubovi mogu da kažu da je nemoguće nastaviti ligu, a Ajaks prvi među njima? Ko to ne želi da nastavi? Klubovi koji zauzimaju mesta koja vode u Evropu, sa izuzetkom Fajnorda i oni koji su na mestima za ispadanje.“

Baš je ljut Van Gal.
Klubovi koji koriste pandemiju korone za svoje interese, a predstavljaju kao brigu za javno zdravlje... Muka mi je od toga“.

Holandski stručnjak podvlači da od prvenstva ne sme da se odustane.
Ako eksperti Instituta dozvole da se liga nastavi, nadam se da će klubovi iz sredine tabele izboksovati da se igra dalje. Može da se igra i u junu, julu, ima dovoljno termina tokom leta, Evropsko prvenstvo je odloženo. UEFA i FIFA su spremne i da promene pravila i kalendare da bi se dobilo više prostora za lige“, podvlači Luj van Gal.

Videćemo šta će reći oni koji odlučuju...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara