Aleksa Đurasović (©MN Press)
Aleksa Đurasović (©MN Press)

Život Srbina u Rusiji: Mesečni trošak 300 evra, taksi jeftiniji nego u Subotici i Nintendo od prve plate

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.09.24. | 11:29

Aleksa Đurasović dao zanimljiv intervju za ruske medije

Pažnju na sebe privukao je igrama u subotičkoom Spartaku, gde je Nenad Lalatović za njega rekao da je jedan od najboljih zadnjih veznih u Mozzart Bet Super ligi Srbije. Pričalo se o interesovanju timova iz Danske, da bi na kraju Aleksa Đurasović otišao put Rusije i potpisao ugovor sa Akronom.

Početak nije idealan, tim iz Toljatija nalazi se na dnu tabele sa samo jednom pobedom posle sedam kola. Ipak, Đurasović je jedan od najstandardnijih igrača u timu i to je ruskim medijima bilo dovoljno da sa njim naprave poduži intervju u kojem je govorio o svemu i svačemu, između ostalog i tome kako se privikao na život u Rusiji, te zašto mu je Homer Simpson fotogafija na Whats Appu. No, prvo o aktuelnom trenutku u Akronu.

Izabrane vesti

"Mislim da nemamo nikakvih problema. Imali smo prilično težak kalendar na početku prvenstva, već smo igrali sa Lokomotivom, Dinamom i CSKA. Prikazali smo prilično kvalitetan fudbal, sa Rubinom (1:2) samo malo nismo imali sreće, sudeći po tome kako je meč tekao, definitivno nismo zaslužili da izgubimo. Ali mi smo novi tim u RPL-u, ima dosta novajlija u timu, treba nam vremena da se snađemo i sve će biti samo bolje", rekao je Đurasović na početku razgovora za ruski RB sport.

Kako vam se sviđa ruski fudbal? Šta je glavna razlika u odnosu na srpsko prvenstvo?

"Intenzitet je zaista veoma visok, kod nas je sve malo sporije. U Srbiji svako uglavnom igra poziciono i u svojim zonama, ali u Rusiji je pritisak mnogo veći, igra se agresivnije, mnogo više trčiš tokom meča. Plus u RPL-u ima mnogo teških vežbi, puno rada na fizici. Igrači su ovde zaista vrhunski".

Vaš Whats App avatar ima sliku Homera Simpsona. Da li vam se sviđaju "Simpsonovi"?

"Postavio sam Homera kao svoju sliku profila iz razloga privatnosti kako ljudi ne bi videli moju fotografiju. Ali ja zaista obožavam Simpsonove. Pre otprilike godinu dana sam gledao sve epizode ​​odjednom. Generalno volim crtane filmove, među omiljenima su mi „Kung Fu Panda” i „Pingvini sa Madagaskara”. Volim crtaće jer sam i sam dete"

Koje druge hobije imate osim gledanja crtanih filmova?

"U Srbiji sam voleo da igram košarku. Volim video igrice - FIFA, NBA, UFC, ne baš i Counter Strike. Igram samo na konzoli i nisam baš dobar sa računarom. Ali ne bih rekao da puno igram, obično mi ne treba više od sat vremena dnevno – iako je i to, mislim, mnogo".

Na kog fudbalera se ugledate?

"Nemanju Matića. I ne samo na terenu, već i van njega. Sviđa mi se način na koji živi svoj život - potpuno normalna osoba. Daću sve od sebe da budem kao on".

Koliko vam je novca potrebno da biste živeli mesec dana? Možete li da uporedite potrošnju u Srbiji i Rusiji?

"U Srbiji sam živeo u istoj kući sa roditeljima i sestrom, tako da nikada nisam pratio niti brojao svoje finansije. U Rusiji stalno putujemo, igramo često, a ja čak nemam vremena da trošim novac. U Toljatiju, kao ni u Subotici, cene nisu posebno visoke, pa su moji mesečni rashodi negde oko 20.000 do 30.000 rubalja, ali svakako manje od 50.000".

Da li ste ikada nešto kupili u Rusiji?

"Uzeo sam Nintendo od prve plate. Kupio sam i nekoliko majica, neku sportsku odeću i to je to. Pre par dana sam prvi put poslao novac roditeljima. Nadam se da ću njima i svojoj sestri moći kupiti nešto značajno kad dođem u Srbiju", rekao je Đurasović.

A, da li se fudbaleri u jeku rata u Ukrajini na transfer u Rusiju odlučuju isključivo zbog para?

"Slušajte, uvek sam želeo da idem napred i nikad nisam mislio u novcu. Meni je važno da mi je telo u formi tako da mogu da igram fudbal na visokom nivou i budem sve bolji. Novac je na poslednjem mestu, potpuno sam ozbiljan“.

Ali opet, Rusija je skuplja od Srbije? Ili ne?

Ako poredite Toljati i Suboticu cene hrane i restorana su otprilike istina. Nema velike razlike. Istina je da taksi u Rusiji malo jeftiniji”.

Skroman momak očigledno, pa je Ruse zanimalo i kako to da još nema devojku koje lude za fudbalerima? Aleksa je tu pokazao da je i duhovit,

"Vole fudbalere, ali zgodne fudbalere, ali ja nisam zgodan, a-ha-ha. Sve u svoje vreme. Sada jedva da idem u grad, jer smo stalno na putovanjima i nemam vremena za to... Ruskinje su uz Srpskinje svakako najlepše na svetu, ali prvo moram da naučim ruski, jer one ne govore engleski“, smeje se Đurasović.


tagovi

Aleksa ĐurasovićAkronRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara