Erik ten Hag (©Reuters)
Erik ten Hag (©Reuters)

Život sa Ten Hagom: Pre godinu dana Bajern, danas - Barnsli

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.09.24. | 16:27

Pre godinu dana Bajern, danas - Barnsli. Takav je život sa Erikon ten Hagom, nikada ne znate gde će vas dalje odvesti.

U ovo doba prošle godine Mančester junajted pripremao se za gostovanje u Minhenu u prvom kolu Lige šampiona, a večeras, u noći kada startuje elitno evropsko takmičenje u novom formatu, engleski tim će na Old Trafordu ugostiti Barnsli u okviru šesnaestine finala Liga kupa (21.00).

Junajted učešće u Evropi počinje za deset dana protiv Tventea na Old Trafordu, a do tada će morati da se posveti domaćim takmičenjima počevši od večerašnjeg susreta sa engleskim trećeligašem u manje važnom od kupova. A, i njemu će Ten Hag maksimalno posvetiti pažnju.

Izabrane vesti

"Fa kup, Karabao kup, to su značajna takmičenja. Vidim pažnju koju im posvećuju svi timovi, svi vlasnici i treneri kada osvoje trofej kao što su u Liverpulu prošle godine kad su osvojili Karabao kup. Vrlo je važno u fudbalu osvajati trofeje, imamo pet prilika i naš cilj je da dobijemo sve utakmice, tako da je osvajanje svih trofeja moguće. Nema sumnje da ciljamo i na ovaj trofej, ovo je još jedna šansa, tako da ćemo utakmicu shvatiti ozbiljno", uverava holandski stručnjak.

Barnsli je na otvaranju sezone poražen od Mensfilda, a onda uhvatio zalet osvojivši deset od mogućih 12 bodova, međutim, uoči gostovanja u Mančesteru pretrpeo je težak poraz od Stivenidža (0:3) te uzdrmanog samopouzdanja stiže na Teatar snova. Junajted je s druge strane popravio raspoložanje ubedljivim trijumfom protiv Sautemptona na jugu Engleske koji je posle vezanih poraza od Brajtona i Liverpula dobro došao ekipi…

Na tom meču stručni štab zabrinuli su Lisandro Martines i Nusair Mazraui, koji su u drugom terenu odšepali sa terena, a ranije je igru morao da napusti i Matijs de Liht zbog grča. Ipak, svi oni će prema rečima Ten Haga biti spremni. To, međutim, neće biti slučaj i sa Lukom Šoom i Manuel Ugarte, koji i dalje nisu potpuno spremni, a u timu neće biti ni povređenih Rasmusa Hejlunda, Mejsona Maunta i Viktora Lindelefa...

Meč sa Barnslijem engleski mediji videli su kao priliku za Antonija da proba da se izbori za minutažu budući da je od početka sezone na terenu proveo samo – minut.

"On se bori za svoju poziciju. To je ono što očekujemo od svakog igrača u ekipi. To je profesionalni fudbal, to su zakoni - birate tim sa kojim verujete da imate najveće šanse za pobedu, tim koji ima najbolju dinamiku i hemiju. Sada on mora da pokaže reakciju, a on ima sposobnost da to učini. Tako da ako bude radio prave stvari, moći će da se takmiči sa onima koji su ispred njega (u timu, prim.aut)", zaključio je Ten Hag.

LIGA KUP ENGLESKE - ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

20.30: (1,55) Stouk (3,90) Flitvud (5,60)

20.45: (2,60) Blekpul (3,25) Šefild Venzdej (2,55)

20.45: (5,80) KPR (3,90) Kristal Palas (1,53)

20.45: (2,20) Everton (3,30) Sautempton (3,10)

20.45: (1,28) Brentford (5,20) Lejton Orijent (9,50)

20.45: (5,10) Preston (3,50) Fulam (1,67)

21.00: (1,20) Man. Junajted (6,50) Barnsli (10,5)

Sreda

20.45: (1,58) Brajton (3,70) Vulverhempton (5,60)

21.00: (6,50) Koventri (4,20) Totenhem (1,45)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BarnsliMančester JunajtedKarabao kupLiga kup EngleskeErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara