Živko Živković u dresu PAOK-a (©Reuters)
Živko Živković u dresu PAOK-a (©Reuters)

Živković se preko Instagrama oprostio od PAOK-a

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 13:16

Posle pet godina u Solunu iskusni golman traži novi angažman

U prethodnih pet godina bilo je i lepih i ružnih perioda za Živka Živkovića u dresu solunskog PAOK-a. Kada se podvuče crta, po dobrom će 35-godišnji čuvar mreže pamtiti svoj period u jednom od velikana grčkog fudbala. Period koji je zvanično okončan u petak, kada se nekadašnji golman Partizana preko Instagrama oprostio od crno-belih.

Živković je u PAOK stigao u julu 2019. godine iz Ksantija, a 30. juna će mu i zvanično isteći ugovor sa tim klubom. U međuvremenu, stigao je da zabeleži 62 nastupa za tim iz Soluna, 2021. godine mu je doneo Kup Grčke, a ove sezone je učestvovao u osvajanju titule, tek četvrte u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Istina, ove sezone je imao ulogu rezerviste, pošto je prednost među stativama imao 11 godina mlađi hrvatski golman Dominik Kotarski. Živković je u prethodnih godinu dana zabeležio samo šest nastupa, četiri u kupu i dva u prvenstvu. Na pet od tih šest mečeva je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Navijači solunkog kluba će ga pamtiti po dobru, kao što će uostalom i on pamtiti PAOK. Grčki klub je tako ostao sa samo jednim Srbinom u timu, Andrijom Živkovićem.

Osećam da moram da kažem nekoliko reči. Međutim, one neće biti oproštaj od moje crno-bele porodice. Tokom ovih pet godina smo imali mnogo dobrih i neke loše momente. Uz vas sam odrastao i kao osoba, i kao igrač. I u dobru, i u zlu smo mi bili kao porodica. Nikada se ne predajemo, nikada nismo ostali da ležimo. PAOK će zauvek biti u mom srcu. Hvala svim trenerima i ljudima iz stručnog štaba na ovom predivnom vremenu koje smo proveli zajedno. Hvala i administraciji kluba i svim zaposlenima, a pogotovo porodici Savidis, koja mi je pružila priliku da budem deo njene familije. Sada je došlo vreme da idem, ali kao što sam već napisao, neću reći ‚zbogom‘ nikada“, napisao je Živko Živković na Instagramu.

Podsetimo, ovaj 35-godišnji Užičanin je sa Partizanom osvojio sedam trofeja – četiri titule i tri Kupa Srbije.



tagovi

Živko ŽivkovićPAOKGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara