Foto: Reuters
Foto: Reuters

Živi karijera Đuzepea Rosija: Slalom i majstorija kao odgovor godinama i povredama (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.02.22. | 00:19

Iskusni napadač nezadrživ i sa tri i po decenije iza sebe

Brojne povrede i pozne fudbalske godine nisu dovoljna prepreka Đuzepeu Rosiju, iskusnom ofanzivcu koji je odlučio da prkosi biologiji. Iskusni ofanzivac majstorijom u 26. minutu doneo je vođstvo Spalu, koji se sa gostovanja Vićenci vratio sa osvojenim bodom (1:1).

Napadač bogate karijere koji je najdublji trag ostavio u dresu Viljareala, i pored činjenice da može da se pohvali i utakmicama i pogocima za Mančester Junajted, Njukasl, Parmu, Fjorentinu, Levante, Đenovu i Solt Lejk, usled brojnih povreda ostavio je utisak da nije rekao baš sve što je imao na najsjajnijoj fudbalskoj pozornici.

Izabrane vesti

Razni i učestali pehovi uticali su da Rosi propusti trocifren broj mečeva, a najčešće muke zadavali su mu problemi sa ligamentima. Brojne prepreke odrazile su se na učinak i domete Italijana sa američkim papirima, ali ga nisu zaustavile, te je 35-godišnji ofanzivac na gostovanju Vićenci pokazao da još nema nameru da okači kopačke o klin.

Iskusni ofanzivac je u 26. minutu u slalomu kroz protivnički šesnaesterac nanizao tri čuvara, a potom je spoljnim delom stopala poslao loptu u dalji ugao i matirao Kontinija. Rosijeva majstorija razgalila je gostujuću publiku, ali i obradovala sve neutralne ljubitelje fudbala, međutim nije bila dovoljna da Spal stigne do prve pobede od početka decembra.

Vićenca, rival Spala u borbi za opstanak odgovor je režirala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Kaviona, a rezultat iz prvog dela igre ostao je na snazi do poslednjeg sudijskog zvižduka.



tagovi

Serija BItalija 2VićencaĐuzepe Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara