Olivije Žiru (Reuters)
Olivije Žiru (Reuters)

Žiru zapalio San Siro, Braimu leži “desetka”, Milan kao brzi voz preko Kaljarija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 22:36

Prvenac Sandra Tonalija

Mučio se Milan u prvom kolu i jedva iščupao pobedu na gostovanju Sampdoriji, ali je zato večeras raspalio tribine San Sira gaženjem preko Kaljarija. Rosoneri su na krilima sjajnih Olivijea Žirua i Braima Dijaza dali četiri gola za manje od pola sata u prvom poluvremenu i deklasirali Sarde sa konačnih – 4:1.

Bez nedovoljno oporavljenih lidera Ibrahimovića i Kesija, Rosoneri su večeras igrali po taktovima Žirua i Dijaza i pružili partiju na niuvu onih iz prvog dela prošle sezone kada su igrali sjajan fudbal. Iskusni Francuz se večeras predstavio San Siru kao fenomenalno pojačanje i biće ta napadačka snaga koja je falila Milanu u prošloj sezoni kada je Ibrahimović bio povređen.

Izabrane vesti

Od početka je to bio meč visokog tempa, a Olivije Žiru je pravio velike probleme odbrani Kaljarija na čijem golu je debitovao Boris Radunović. Francuz je stvorio sjajnu šansu Leau, ali je Portugalac bio neodlučan u završnici.

Rosoneri su poveli u 12. minutu. Posle godinu i kusur dana, Sandro Tonali je napokon postigao prveac u voljenom dresu. Sjajno je iskosa izveo slobodnjak mada mu je i Žiru lukavo napravio rupu u živom zidu.

Kaljari je odgovorio tri minuta kasnije. Stari majstor Žoao Pedro je šmekerski bocnuo loptu preko cele Milanove odbrane i našao Dejolu koji je nadskočio Kalabriju i Majk Menjan je primio prvi gol u dresu novog kluba.

Ali i Rosoneri su imali još ekspresniji odgovor. Na novi gol se čekalo samo dva minuta. Leao je šutirao sa 18 metara i pogodio Braima Dijaza od kojeg je lopta slučlajno završila u mreži nemoćnog Radunovića.

Milan je nastavio da napada. Raspoložen Braim Dijaz kao da je drugi čovek otkako je dobio kultni dres sa brojem 10. Sjajno je povukao kontru, našao Žirua, a francuski as majstorski iz prve plasirao loptu u suprotan ugao.

Nije se Milan zaustavljao, napadao je, stvarao šanse i u 42. minutu dobio penal posle šuta Dijaza sa distance. Žiru je upisao i drugi gol za ogromnih 4:1 na poluvremenu. Milan je prelomio pitanje pobednika, mogao da postigne i još koji gol u drugom poluvremenu ali je spustiuo gas…

Na rerezentativnu pauzu ide sa maksimalnih šest bodova, a posle toga se vraćaju Ibrahimović i Kesi. Za paklen raspored: Lacio kod kuće, pa Liverpul i Juventus u gostima.

 SERIJA A - 2. KOLO

Petak

Udineze - Venecija 3:0 (1:0)

/Puseto 29, Delofeu 70, Molina 90+3/

Verona - Inter 1:3 (1:0)

/Ilić 15 - Martinez 47, Korea 83, 90+4/

Subota

Atalanta - Bolonja 0:0

Lacio - Specija 6:1 (3:1)

/Imobile 5, 15, 45+2, Anderson 47, Hisaj 70, Alberto 85 - Verde 4/

Fjorentina – Torino 2:1 (1:0)

/Gonzales 41, Vlahović 70 – Verdi 89/

Juventus – Empoli 0:1 (0:1)

/Mankuzo 21/

Nedelja

Đenova - Napoli 1:2 (0:1)

/Kambijaso 69 - Ruiz 39, Petanja 84/

Sasuolo - Sampdorija 0:0

Milan - Kaljari 4:1 (4:1)

/Tonali 12, Dijaz 17, Žiru 24, 43 penal - Dejola 15/

20.45: (5,60) Salernitana (3,90) Roma (1,62)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Olivije ŽiruBraim Dijaz

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara