Žiru (©Reuters)
Žiru (©Reuters)

Žiru potvrdio da odlazi: Ovo su dve moje poslednje utakmice za Milan

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 16:23

Francuz potpisuje za FK Los Anđeles

Klupska fudbalska sezona je ušla u „ciljnu ravninu“ i rastanci pljušte jedan za drugim.

Svoje „zbogom“ danas je otpevao i Olivije Žiru navijačima Milana. Iskusni francuski napadač je potvrdio glasine koje su u poslednjih mesec dana kružile fudbalskom čaršijom – seli se u Ameriku. Njegov novi klub biće FK Los Anđeles.

Izabrane vesti

Žiru je video porukom saopštio odluku navijačima Milana.

Ovde sam da bih vam rekao da su naredne dve utakmice moje poslednje u Milanu. Nastaviću karijeru u MLS ligi. Veoma, veoma sam ponosan na sve što smo uradili u Milanu za ove tri godine. Sada je pravi trenutak da to kažem. Izvinite, malo me udaraju emocije. Moja priča u Milanu se završava ove godine, ali Milan će u mom srcu ostati zauvek“, poručio je Žiru.

Iskusni as, koji je postigao 48 golova uz 19 asistencija za tri sezone u dresu „rosonera“ rekao je da je dao italijanskom gigantu sve što je mogao.

„Odlučio sam pre nekoliko nedelja. Dao sam Milanu sve što sam mogao u doba od 35. do 38. godine. Za mene i porodicu je ovo pravi trenutak za drugačije životno iskustvo od ovog u Milanu. Porodice čine brojna odricanja tokom naših karijera. U našem životu stvari se dešavaju „200 na sat“. Sada više želim da mislim na porodicu, nije ovo kraj moje karijere“.

Ima još vatre u Žiruu.

„Fudbal je moja strast, nosim ovaj dres sa ponosom. Dobio sam u Milanu sve što sam želeo“, poručio je Olivije Žiru.


tagovi

Olivije Žiruac milan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara