Foto: Reuters
Foto: Reuters

Žiru je terminator protiv Vile, ali Čelsiju samo bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 20:27

Francuz sedmi put uzastopno pogodio protiv birmingemskog tima, El Gazi petim golom u pet utakmica doneo bod gostima

Treći put ove sezone Aston Vila je igrala protiv timova iz Velike šestorke engleskog fudbala. Posle nestvarnih sedam golova u mreži Liverpula, pa rutinskih 3:0 protiv Arsenala, ekipa Dina Smita je protiv još jednog velikana pokazala da će, naneti joj poraz, svakom timu predstavljati ogroman izazov. Večeras Vilansi nisu dozvolili Čelsiju da se vrati na pobednički kolosek, a Anvar El Gazi je potvrdio da kada je u punom takmičarskom ritmu može konstantno da rešeta mreže - 1:1.

Četiri od mogućih 15 bodova osvojio je Čelsi u prethodnih pet prvenstvenih utakmica, a do pre samo mesec dana o četi Frenka Lamparda govorilo se kao o potencijalnom kandidatu za titulu. Istina je da je ciljane pozicije koja vodi u Ligu šampiona po meri Plavaca koji nisu nadigrali goste, ali su ipak uspeli da im prekinu seriju od četiri utakmice bez primljenog gola.

Izabrane vesti

Nekako je bilo logično da Olivije Žiru bude taj koji će načeti Aston Vilu. Ipak, ne postoji premijerligaš kojeg je Francuz noseći dres Arsenala ili Čelsija više terorisao. Sedmi put uzastopno zatresao je mrežu u međusobnim duelima sa birmingemskim timom, a pogodak iz 34. minuta bio mu je deveti u toj seriji, ukupno deseti protiv ovog rivala. I još jedan kuriozitet vezan za nekadašnjeg šampiona Lige 1 - otkako je iz Monpeljea došao u Premijer ligu avgusta 2012. godine, ne postoji fudbaler koji je postigao više golova glavom (32). Prethodno mu je loptu na čelo nacrtao Ben Čilvel za izjednačenje ličnog rekorda po broju asistencija u jednoj sezoni. Današnja mu je bila četvrta uz koju ima i dva gola i trenuto u Premijer ligi ne postoji defanzivac koji je učestvovao u više pogodaka.

Čelsi je imao prednost na poluvremenu, ali ju je gostujući sastav poništio pet minuta po startu drugog dela. Džek Griliš je poslao loptu na stranu Metiju Kešu, ovaj pogodio El Gazija, a Egipćanin poslao loptu kroz noge Mendiju potvrdivši vrhunsku formu. Treći put zaredom bio je strelac za Vilanse, a u poslednjih pet utakmica postigao je isto toliko golova. Pre toga, nekadašnji fudbaler Ajaksa je na 37 premijerligaških duela samo četiri puta bio strelac. Biće Din Smit na slatkim mukama kada se posle povrede u protokol bude vratio Ros Barkli.

Do kraja utakmice Konsa je u 66. minutu sa gol linije sprečio Pulišića da donese novo vođstvo Čelsiju, nakon čega su Plavci u istom napadu ipak uspeli da uguraju loptu u mrežu. Međutim, potpuno opravdano sviran je ofsajd. Tri minuta kasnije Džon Mekgin je levicom sa preko 25 metara pokušao da iznenadi Mendija kojeg je spasila prečka, a i Vilin rezervista Remzi je u 82. minutu, svega par trenutaka po ulasku u igru bio zamalo neprecizan.

Čelsi ozbiljno štuca i na šesetoj poziciji ima isto bodova koliko i Vila, 26, ali i dve utakmice više. Birmingemski tim već pet utakmica ne zna za poraz, dok je londonski velikan čija je odbrana jedno vreme apostrofirana kao jedna od najčvršćih, primio bar gol na pet od poslednjih šest utakmica.


PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Ponedeljak

Kristal Palas - Lester 1:1 (0:0)

/Zaha 58 - Barns 83/

Čelsi - Aston Vila 1:1 (1:0)

/Žiru 34 - El Gazi 50/

Everton - Mančester Siti odloženo

Utorak

19.00: (3,15) Brajton (3,20) Arsenal (2,35)

19.00: (2,55) Barnli (2,95) Šefild Junajted (3,05)

19.00: (2,25) Sautempton (3,35) Vest Hem (3,25)

19.00: (3,50) VBA (3,45) Lids (2,10)

21.00: (1,65) Mančester Junajted (3,80) Vulverhempton (5,50)

Sreda

19.00: (1,60) Totenhem (3,80) Fulam (6,00)

21.00: (8,50) Njukasl (4,50) Liverpul (1,33)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olivije ŽiruČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara