Zidan (© Reuters)
Zidan (© Reuters)

Zinedin Zidan budući selektor Francuske

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.02.21. | 14:13

Velika je želja predsednika saveza

Pod pritiskom je Zinedin Zidan, španski mediji sve češće potežu pitanje njegovog statusa, navodno zahladnelih odnosa sa Florentinom Perezom, pominju navodni ultimatum (osvajanje Lige šampiona da bi sačuvao posao), međutim, čak i ako ga Real smeni, za budućnost ne mora da brine, pošto ga u otadžbini vide kao budućeg selektora Francuske.

Predsednik tamošnjeg saveza, Noel el Grat potvrdio je da se legendarni fudbaler visoko kotira na listi kandidata da zameni Didijea Dešana kad bude došlo vreme da sadašnji kormilar Glaskih petlova preda komandnu palicu reprezentacije.

Izabrane vesti

Ako nas Didije napusti, a ja i dalje budem na čelu FS Francuske, prvo ću kontaktirati Zidana. Sa Zinedinom sam izgradio izuzetan odnos, pre svega kad prisan, ali je ključ u Dešanu“, saopštio je Noel el Grat.

Dešan je od leta 2012. selektor Francuske. S njim na klupi reprezentacija je osvojila drugu titulu prvaka sveta, bila finalista Prvenstva Evrope, ugovor mu važi do kraja Mundijala u Kataru 2022, a i sam je izrazio želju da se posle toga, kakav god rezultat bude na turniru, povuče, jer ga zanima klupski fudbal.

U tom slučaju Francuzi će pokušati da nagovore Zinedina Zidana da vodi državni tim. Jedina je dilema gd eće tad biti Zizu. Ugovor sa kraljevskim klubom mu važi do juna 2022.



tagovi

Real MadridZinedin Zidan

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara