Nuno Tavares (©Reuters)
Nuno Tavares (©Reuters)

Zinčenko poslao Nuna Tavaresa u Atalantu

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.07.22. | 09:10

Mladi Portugalac postao prekobrojan, pa se seli na kaljenje

Arsenal je otkupio Oleksandra Zinčenka od Mančester Sitija za 35.000.000 evra i tako levi bok u odbrani zatvorio na duže staze. Ukrajinca su u klubu dočekali Kiran Tirni i Nuno Tavares, pa je Portugalac postao prekobrojan. Makar na neko vreme. Po svemu sudeći seli se u Italiju, a Đanluka Di Marcio tvrdi da je na pragu prelaska u Atalantu.

Prema njegovim saznanjima tim iz Bergama punom parom radi kako bi završio transfer talentovanog beka. Ipak, samo do kraja nastupajuće sezone. Reč je o "suvoj" pozajmici, Atalanta neće imati pravo otkupa, što pokazuje i da Tobdžije nisu odustale od bivšeg fudbalera Benfike.

Izabrane vesti

Mladi Tavares je minulog leta stigao na sever engleske prestonice za 8.000.000 evra. Upisao je 28 takmičarskih nastupa, jedan gol i dve asistencije. Ostavio je solidan utisak, ali dolaskom Zinčenka je ostao bez prostora i procenjeno je da bi najbolje bilo da u ovom trenutku karijere bude u sredini u kojoj će igrati.

Što se tiče Atalante, Tavares se odlično uklapa u ideje Đan Pjera Gasperinija, pošto može da igra i u formaciji 3-5-2 kao levi spoljni.

On je tek drugo pojačanje Boginje posle Brazilca Edersona koji je Salernitani plaćen 21.000.000 evra. Ovog leta su na naplatu došli i transferi Žeremija Boge (22.000.000 evra Sasuolu) i Meriha Demirala (20.000.000 evra Juventusu).



tagovi

Nuno TavaresLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara