Oleksandr Zinčenko i Vlada Sedan
Oleksandr Zinčenko i Vlada Sedan

Zinčenko po Gvardioli: Taktikom izbacio petoricu iz meča s Lionom

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 17:29

Rešio je izgleda Ukrajinac da ga oteraju iz Mančester Sitija

Mogli bismo naširoko o toj temi. Jer ovog puta Pep Gvardiola zaista nema opravdanje. Imao si bolji tim i morao si da prođeš u polufinale Lige šampiona ako već jesi najbolji. Međutim, Lion je pobedio i prošao dalje. I normalno je negde da se priča o Gvardiolinoj krivici. Ali nismo mogli ni da naslutimo da će tu priču povesti niko drugi do – Oleksander Zinčenko.

Ukrajinac koga je Gvardiola maltene ismislio žestoko se izlajao u video blogu njegove istina prelepe verenice, inače i sportske novinarke Vlade Sedan. Međutim, nismo baš sigurni da je video blog verenice pravo mesto da uđeš u klinč sa šefom? A možda se i naljutio što je izgubio mesto u startnoj postavi Sitija.

Izabrane vesti

Kako bilo, Zinčenko se svakako nikako nije dopalo što je Siti u četvrtfinalu Lige šampiona igrao sa trojicom štopera pozadi i Rodrijem i Ilkajom Gundoganom ispred.

U prvom poluvremenu Lion je pozadi bio vrlo organizovan, maltene su svi bili iza lopte. A mi smo imali trojicu štopera, sa loptom u statičnim pozicijama. Od njih počinju akcije, pa se dvojica centralnih vezni spuštaju do njih po loptu, jer nemaš zonu da dodaš pas napred. Petorica igrača su nam samim tim bila izbačena iz igre“, otvoreno je govorio Zinčenko.

Nije štedeo šefa ni kad je upitan šta i je Gvardiola rekao posle meča u svlačionici.

Šta da kaže kad je sve bilo jasno?“, odgovorio je Zinčenko, sigurno svestan činjenica da će njegove reči doći i do Mančestera.

I njegove, i vereničine, jer je Vlada Sedan bila još direktnija.

Ovo je rupa koju je Gvardiola napravio. U tako kritičnom trenutku, ti eksperimentišeš, bedak“.

Istina, možda se i jeste zaigrao ovde Pep. Jer u formaciji 3-4-2-1 pre Liona igrao je samo još tri puta ove sezone. U prvenstvu protiv Evertona (2:1) i Šefild junajteda (1:0) i u revanšu polufinala Liga kupa sa Mančester junajtedom (izgubio sa 0:1, ali je svejedno prošao dalje.

Posle ovog Zinčenkovog istupa pak ne znamo da li njih dvojica mogu dalje zajedno?


tagovi

Oleksandr Zinčenko

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara