Andrija Živković (©Reuters)
Andrija Živković (©Reuters)

Žiletovo vaskrsenje: Mesto u idealnih 11 Lige Evrope, Tumbakovićev poziv nije daleko

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 13:14

Andrija Živković se preporodio u Solunu

Izgledao je izgubljeno u Benfiki, ali kad je birao gde će iz Lisabona, napravio je pravi potez. Andrija Živković je procvetao u Solunu i posle dva gola u pobedi PAOK-a nad PSV-om iz Ajndhovena stigla je i nagrada u vidu – mesta u idealnih 11 trećeg kola Lige Evrope.

Pored toga, Živković je čak u konkurenciji za igrača kola, mada je najrealnije da će to priznanje pripasti Lilovom Jusufu Jazičiju, koji je het-trikom potopio Milan. Nominovani su i Leon Bejli iz Bajera iz Leverkuzena i Lukaš Juliš iz praške Sparte.

Izabrane vesti

Što se tiče idealnih 11, tu je već odlučeno: Pau Lopez (Roma) – Džejms Džastin (Lester), Gernot Trauner (LASK), Džaner Osmanpaša (Sivas), Ridgecijano Haps (Fajenord) – Leon Bejli (Bajer Leverkuzen), Džejms Medison (Lester), Petros Mantalos (AEK), Andrija Živković (PAOK) – Lukaš Juliš (Sparta Prag), Jusuf Jaziči (Lil).

Zasluženo, nema šta, posle dva gola iz skoro identičnih situacija. Kad Andrija s levog krila uđe u središte terena, a onda loptu zavrne u bliži ugao…

Volim da ulazim u sredinu i tako dajem golova, volim! Sjajna noć za mene, generalno dobra utakmica za ceo tim u drugom poluvremenu. Velika pobeda”, rekao je odmah posle meča.

Jutro posle oglasio se i selektor Srbije Ljubiša Tumbaković, koji je odavno već rekao da dobro zna šta može da očekuje od Živkovića i da je samo pitanje trenutka kada će se on vratiti u državni tim. U javljanju za radio Metropolis 95,5 potvrdio je da na Terazijama nisu zaboravili nekadašnjeg zlatnog orlića.

Gledao sam utakmicu, srećan sam zbog Živkovića. On je supertalentovan igrač i drago mi je da je pronašao formu. Poznajem ga otkako mu je 17 godina. Tek će ga PAOK lansirati. Biće on jedan od najboljih srpskih igrača i jedan od najboljih u grčkom fudbalu. A vrata državnog tima su mu otvorena dok sam ja ovde. Čekam ga“.



tagovi

Andrija ŽivkovićPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara