Zidanova glava na panju u Istanbulu, Perez spreman da aktivira Murinja ili Alegrija

Vreme čitanja: 5min | uto. 22.10.19. | 10:45

Ako Real ne bude ostvario pozitivan rezultat protiv Galatasaraja, promene su izvesne

Iz ove perspektive izgleda kao da je otišao, samo da bi se vratio kada se mašinerija bude raspala kako bi spasao Real. Umesto da zaista izvuče Kraljevski klub iz blata, Zinedin Zidan je u poslednjim mesecima produbio krizu i došao u situaciju da više nema kredita za trošenje. O smeni čoveka koji je doneo tri uzastopne evropske titule se na Iberijskom poluostrvu uveliko priča, a Istanbul bi moglo da bude mesto njegovog trenerskog stradanja (TV Arena sport 3, 21.00)

Nije krivica samo Zidanova. Postronaldovska era traje, a Florentino Perez je predugo čekao da započne smenu generacija i pripremi teren za treće Galaktikose, što se sada lomi upravo preko Zizuovih leđa. Jeste se kontroverzni španski biznismen otvorio ovog leta i za preko 300.000.000 evra obezbedio potpise petorice novih igrača, ali Zidanova problematika veća je od čistog uigravanja svih pojedinaca. Repovi koji se vuku iz prošlosti doveli su Real u situaciju da na papiru puca od kvaliteta, ali na delu se to ne vidi.

Izabrane vesti

Zidan je po svaku cenu želeo da Geret Bejl ode, zbog čega je navukao gnev dela javnosti, hteo je i da se Hames Rodrigez više ne vraća jer mu nije potreban. Na kraju su obojica ostali, a Velšanin je čak i najkorisniji igrač Reala trenutno uz Karima Benzemu sa po dva gola i asistencije. Isko prolazi kroz najslabiju godinu karijere, Luka Modrić odavno ne liči na sebe, odbrambena četvorka je u rasulu, Luka Jović sve više oseća teret dresa najvećeg evropskog kluba i španske javnosti, a Eden Azar kao najskuplje pojačanje ovog leta sa 100.000.000 evra nije u stanju da poveže dve dobre utakmice i posle šest mečeva u svim takmičenjima i samo 426 minuta na terenu ima po gol i asistenciju. Niti su starosedeoci oni iz ere Kristijana Ronalda, niti su pojačanja prava. Štaviše! Španska javnost ih tretira kao “najlošija u istoriji kluba”, što je možda prejaka konstatacija u ovom trenutku, ali brojke su neumoljive...

Zato Real Madrid večeras igra protiv Galatasaraja za goli život u fudbalskoj eliti, a Zinedin Zidan za svoj posao. 
“Za mene je svaka utakmica finale. Ovde sam 18 godina i želeo bih da ostanem do kraja života. Znam gde sam i pritisak koji mi je uvek na leđima. Da li ću otići? To nije pitanje za mene, već za neke druge ljude“, svestan je Zidan i zna savršeno da sve što je dosad napravio nije dostojno Realovog imena.

Kraljevski klub zvanično beleži svoj najslabiji početak u istoriji Lige šampiona! Posle rutinskog poraza od PSŽ-a i remija s Brižom u Madridu, Real se nalazi u situaciji u kakvoj nikada tokom svoje prebogate istorije nije bio. U prethodna 23 izlaska na veliku scenu, kada je prolazio grupnu fazu, imao je bar jednu pobedu iz dve, odnosno dve recke iz tri uvodne utakmice elitnog takmičenja. Ne bude li slavio u Istanbulu večeras, Real bi mogao da se nađe u realnoj opasnosti da se dokopa osmine finala.

Mada fudbalskim nebom u Španiji mahom lete vesti kako Florentino Perez i ostatak uprave daju maksimalnu podršku igračima i treneru, poznati voditelj televizijske emisije El Chiringuito Hoze Luis Sančez najavljuje da su Zidanu dani odbrojani i da prvi čovek Reala u rezervi ima dva velika trenerska imena – Žozea Murinja i Maksa Alegrija. Navodno, prva opcija je Murinjo, koji je po odlasku iz Reala 2010. godine za sobom ostavio razorenu svlačionicu, igrače podeljene u klanove i klupsku legendu Ikera Kasiljasa na ivici nervnog sloma...

Dok se javnost već bavi potencijalnim Zidanovim naslednicima, kapiten Serhio Ramos je na jučerašnjoj konferenciji za medije otvoreno branio svog šefa i poručio svima da igrači daju svoj maksimum na terenu.
“Murinjo? On je trener po kojem se mere određeni sloj stručnjaka u svetu fudbala. Ipak, najlakše bi za sve bilo da se kaže da će Zidan ostati do kraja sezone. Tako bismo konačno stavili tačku na spekulacije koje kruže. Priče o tome koji će trener doći u Madrid su baš stare“, kaže Ramos i nastavlja:
“Svi znaju da mi dajemo sve od sebe za Realov dres kod Zidana. Šta god da se dogodi, pokazaćemo da smo ujedinjeni kao tim. Verujemo u Zidana, njegovu filozofiju i trening metode. Znam da se Zidan ne plaši nikoga, poznaje ovaj klub jako dobro i radi odlično svakog dana. Sve zavisi od rezultata. On svakako zaslužuje poštovanje zbog svega što je uradio u Realu“.

Po mišljenju kritičara, poraz od Majorke prethodnog vikenda bio je linija koju Real nije smeo da pređe i da zbog toga Perez mora da reaguje pod hitno i smeni Zidana, sve pod izgovorom da bi se spasila sezona.

Real još nije eliminisan u Ligi šampiona, teoretski neće ni biti čak i da ne pobedi Galatasaraj večeras. S jednim bodom iz tri utakmice Real opet ima šansu da prođe dalje. Setimo se samo kako je Totenhem prošle sezone uhvatio poslednji voz za nokaut fazu, pa otišao do finala Lige šampiona. 

Zidan se nalazi u najtežoj situaciji otkako je uplovio trenerske vode i postao šef stručnog štaba Reala. Večeras će još biti lišen pomoći Gereta Bejla i Luke Modrića, mada je najavljen povratak Edena Azara i Tonija Krosa. Dok mnogi čekaju da vide glavu na panju, Zizu će nastaviti da se bori. Šta će mu sledeća borba doneti, videćemo posle megdana u Istanbulu...

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak

GRUPA A
21.00: (5,70) Klub Briž (4,00) PSŽ (1,60)
21.00: (5,20) Galatasaraj (3,70) Real Madrid (1,70)

GRUPA B
21.00: (7,75) Olimpijakos (4,80) Bajern (1,40)
21.00: (1,30) Totenhem (5,70) Crvena zvezda (9,00)

GRUPA C
18.55: (1,75) Šahtjor (3,60) Dinamo Zagreb (4,90)
21.00: (1,25) Mančester Siti (6,50) Atalanta (10,0)

GRUPA D
18.55: (1,65) Atletiko Madrid (3,70) Leverkuzen (5,70)
21.00: (1,23) Juventus (6,50) Lokomotiva Moskva (12,0)

Sreda

GRUPA E
21.00: (2,65) Salcburg (3,45) Napoli (2,55)
21.00: (9,50) Genk (6,00) Liverpul (1,28)

GRUPA F
21.00: (2,45) Inter (3,35) Dortmund (2,90)
21.00: (7,00) Slavija Prag (4,50) Barselona (1,45)

GRUPA G
18.55: (1,63) RB Lajpcig (4,00) Zenit (5,30)
21.00: (2,20) Benfika (3,45) Lion (3,25)

GRUPA H
18.55: (2,35) Ajaks (3,40) Čelsi (3,00)
21.00: (2,75) Lil (3,05) Valensija (2,75)

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


Pogledajte najnoviju epizodu Mozzartove serije Ekipizza:

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara