Luka Jović (©AFP)
Luka Jović (©AFP)

Zidan izgubio poverenje, Jović može da ide iz Reala

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.01.21. | 08:53

Najnovije informacije iz Španije kažu da je srpski reprezentativac definitivno precrtan

Gotovo od momenta kada je stavio potpis na višegodišnji ugovor s madridskim Realom u poslu vrednom preko 60.000.000 evra Luka Jović se konstantno nalazio pod lupom i svaki njegov potez ili slaba partija u dresu Blankosa izazvala bi snažnu reakciju.

Jučerašnja vest da se Luka Jović povredio u samom finišu treninga samo nekoliko dana pošto se zvanično oporavio od problema koje je imao i da zbog toga neće biti u kombinaciji za meč protiv Osasune očigledno je bila kap koja je prelila čašu, jer prema pisanju uglavnog madridskog dnevnika Marka Zinedin Zidan aminovao je da Luka Jović napusti klub jer je izgubio poverenje u njega! Da li je razlog ovakve odluke upravo nova Jovićeva povreda zasad nije poznato, ali informacija da je Zidan presekao i srpskog napadača praktično razrešio obaveza došla je samo nekoliko sati pošto je Španijom odjeknula vest o povredi mišića leve noge.

Izabrane vesti

U tekstu navodi da je klub imao razumevanja za Jovićeve povrede i probleme sa virusom korona, ali da je srpski napadač praktično postao neupotrebljiv za Zidana zbog čega će postati tek treći izbor legendarnog francuskog veziste u nastavku sezone. Podsetimo, Real Madrid i Zinedin Zidan su uoči otvaranja zimske transfer pijace doneli odluku da obustave sve odlaske i dolaske kako bi se nastavilo sa strogim merama štednje pred letnji prelazni rok, kada se očekuje da Blankosi svim silama napadnu potpis Kilijana Mbapea. Tom odlukom sprečen je i Jovićev izlazni transfer, iako je interesovanja bilo sa više strana. Najčešće se pominjao Milan, pogotovo jer je Jovićev agent Fali Ramadani trebalo da razgovara sa čelnicima Rosonera o pozajmici s pravom ili obaveznim otkupom, što se na kraju izjalovilo. Pominjali su se takođe i Ajntraht, klub iz kojeg je Jović napravio transfer karijere, zatim Vulvsi, Herta i još neki klubovi.

Srpski napadač je poslednji meč odigrao 8. novembra kada je nastupao protiv Valensije na Mestalji. Dotad je skupio tek 208 minuta u pet utakmica, od toga četiri u prvenstvu i jedna u Ligi šampiona. Tokom cele 2020. godine odigrao je svega 18 od mogućih 50 utakmica u dresu Blankosa, odnosno 607 minuta uz jedan gol!

Zinedin Zidan je nekoliko puta od Jovićevog dolaska izjavljivao da ima poverenje u kvalitete srpskog napadača, ali Marka smatra da se to ovog puta zaista promenilo. Najavljuje se da će ispred Jovića priliku u nastavku sezone dobijati Marijano Dijaz, prema ambicioznoj ideji prvog čoveka kluba Florentina Pereza u narednih godinu i po dana plan je da se ofanzivna linija pojača atraktivnim imenima kao što su Kilijan Mbape, koji ovog leta ulazi u poslednju godinu ugovora s PSŽ, dok je za pravog naslednika Karima Benzeme izabran Erling Haland, ali se realizacija tog posla očekuje tek na leto sledeće godine.

Luka Jović sa Realom ima ugovor do juna 2025, a tržišna vrednost mu je u proteklih godinu i po dana pala čak tri puta – sa 60.000.000 na 20.000.000 evropskih novčanica.



tagovi

Real MadridZimski prelazni rok 2021Luka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara