Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zidan: Išao sam da učim kod Kontea

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.11.20. | 16:08

Realov trener ukršta koplja sa nekadašnjim saigračem i kapitenom iz Juventusa

Treće kolo grupne faze Lige šampiona donosi nam evropski klasik, ali i sudar ovosezonskih posrnulih titana. Duel Zidanovog Reala i Konteovog Intera u Madridu biće u fokusu pasioniranih ljubitelja fudbala, ali i kritičara. Obe ekipe ne pružaju izdanja koja se od njih očekuju, a nova sezona donela je krajnje diskutabilne rezultate.

U trenutku izvlačenja grupa, Real i Inter slovili su za timove koji treba da vode okršaje za prvu poziciju u grupi B, ali situacija nakon dva odigrana kola nije bajna. Real je kod kuće poražen od Šahtjora, a potom je jedva izvukao bod u Menhengladbahu. Tako da je sutrašnji meč sa Interom „finale grupne faze“ za Madriđane koji imaju samo jedan bod.

Izabrane vesti

Tek u nešto boljoj, mada skoro pa jednako nezavidnoj sitiaciji, nalazi se Inter. Milanski tim je podelio plen sa Menhengladbahom i Šahtjorom pa je meč u Madridu predviđen za vađenje.

Uoči okršaja bivših evropskih prvaka, Realov šef struke Zinedin Zidan, istakao je da je pred njim i njegovim izabranicima izuzetno težak meč.

„Inter je dobra ekipa, vrlo fizička moćna i igra dobar fudbal. To je još jedna teška utakmica za nas. Praktično je finale“, rekao je Zidan na konferenciji za medije. 

Apostrofirao je francuski strateg da je sutrašnji meč onaj na kojem se, konačno, moraju osvojiti tri boda i nagovestio povratak Luke Modrića u startnih jedanaest protiv Nerazura.

„On je važan za nas, računam na sve. Mnogo je utakmica i rotiraćemo sve raspoložive igrače. Luka zna da to što radi, radi dobro. Daje nam energiju“.

Za razliku od hrvatskog reprezentativca i jedne od ključnih karika madridskog kluba, Zidan neće moći da računa na štopera Militaa, koji je testiran pozitivno na COVID-19.

Zidan je rekao da je protivnički trener Konte ostavio sjajan utisak na njega kada je učio za trenera i seća se koliko je bivši vezista bio važan kao kapiten Juventusa kada su bili saigrači.

“Nismo razgovarali međusobno, kao kapiten Juventusa bio je veoma važan za tim. Normalno je da je postao trener, nisam iznenađen. U dobrim smo odnosima, sećam se da sam išao da ga posetim u Torinu kada je trebalo da postanem trener i on je ostavio sjajan utisak na mene".

Realu će za utakmicu sa Nerazurima pored već pomenutog Militaa nedostajati Dani Karvahal, Načo i Edegard zbog povrede kolena, odnosno mišića, a pod znakom pitanja su i Lukas Vaskez i Odriozola.

Dugo nisu španski i italijanski velikan ukrstili koplja u Ligi šampiona. Sutrašnji meč biće prvi od 1998. godine kada su se, kao i sada, našli u istoj grupi. Pre 22 godine oba tima su ostvarila po trijumf na domaćem terenu, a od tada mnoge stvari su se promenile. Nastupi Reala i Intera biće pod lupom fudbalske javnosti. Pokušaće Zidan, odnosno Konte, da izvade fleke, poprave bled utisak i barem na kratko kupe mir. Pritisak je ogroman, a u jednoj kući siguno neće biti mira nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.


tagovi

Zinedin ZidanLuka ModrićAntonio Konte

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara