Stadion Dinamo Tbilisija (©Reuters)
Stadion Dinamo Tbilisija (©Reuters)

Zicer za Dinamo na putu ka tituli, nova nada Bajerna čeka šansu sa klupe

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 10:03

Tim iz Tbilisija tri kola pre kraja prvenstva Gruzije ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo Batumi, a protiv nejakog Telavija (četvrtak, 15) ima zicer pred svojim navijačima

Najtrofejniji gruzijski klub Dinamo iz Tbilisija ima priliku da se posle jedne sezone pauze vrati na tron. Sve drži u svojim rukama, tri kola pre kraja ima dva boda više od Dinamo Batumija i lak raspored, tako da mu je put ka tronu širom otvoren. Prvu od tri utakmice koje mora da dobije odigraće ovog četvrtka od 15 časova, kada će u Tbilisiju da ugosti Telavi.

Delovalo je da će se branilac trona Dinamo Batumi prošetati do titule tokom leta, dok je u svojim redovima privremeno imao Hviču Kvaracheliju. Nova zvezda Napolija je ipak posle odlaska u Italiju ostavila veliku rupu, dugo je Batumiju trebalo vremena da je popuni, pa je Dinamo Tbilisi istopio bodovni zaostatak i preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

Izabrane vesti

Do nje je stigao nanizavši 13 utakmica bez poraza (12 pobeda i jedan remi bez golova sa Torpedom). Ispao je iz Kupa Gruzije, tako da mu je sada preostalo samo da se maksimalno spremi za naredna tri meča, u kojima ga posle Telavija čekaju susreti sa Samguralijem i Gagrom. Sve osim „devetke“ bila bi prava senzacija.

Telavi je ove sezone već tri puta igrao protiv Dinama, a uspeo je da ostane neporažen samo jednom. U aprilu su odigrali 1:1, posle čega je Dinamo u maju slavio sa 3:2, a u septembru 2:1.

15.00: (1,28) Dinamo Tbilisi (4,80) Telavi (11,0)

Potrebni su Telaviju bodovi, bori se za to da izbegne osmo mesto i igranje baraža za opstanak. Ima samo bod više od Gagre, koja je ispod crte, ali šansa je da će spasonosne poene morati da traži tek u poslednja dva kola, protiv Dila Gorija i Saburtala.

Ukoliko Dinamo na vreme bude postigao gol, minutima bi mogao da se nada i 17-godišnji vezista Luka Parkadze. Mnogi u njemu vide novog Kvaracheliju, omladinski reprezentativac Gruzije je letos već potpisao predugovor sa Bajernom iz Minhena i postaće novi član Bavaraca od sledećeg leta, kada bude postao punoletan.

Za sada je Parkadze odigrao samo četiri meča za prvi tim Dinama, a još čeka na prvi gol u seniorskom fudbalu.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

GRUZIJA 1 – 34. KOLO

Četvrtak

15.00: (1,28) Dinamo Tbilisi (4,80) Telavi (11,0)

Petak

11.00: (4,00) Bolnisi (3,45) Saburtalo (1,85)

11.00: (1,55) Torpedo Kutaisi (3,80) Gagra (5,90)

Subota

14.00: Dila Gori – Lokomotiva Tbilisi

16.00: Dinamo Batumi – Samgurali

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Gruzija 1Dinamo TbilisiLuka ParkadzeBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara