Mateo Kasijera (©FC Zenit)
Mateo Kasijera (©FC Zenit)

Zenitova sila ugasila Zvezdine želje – Kasijera sad košta 20.000.000, u Sankt Peterburg stiže i Rodrigao

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 13:59

Ruski mediji klub iz Sankt Peterburga već porede sa nemačkim Bajernom

Sila Boga ne moli, a Zenit kao miljenik kompanije Gasprom jednostavno nema konkurenciju na istoku Evrope. Pa je tako ovog leta i Crvena zvezda spoznala kakve sve muke trpe ostali ruski klubovi dok se rvaju sa velikanom iz Sankt Peterburga. Jer Zenit je Zvezdi i zvanično “oteo” prvu letnju želju, napadača Matea Kasijeru, a po svemu sudeći će i njegovo doskorašnjeg saigrača iz Sočija, štopera Rodrigaoa.

Ruski mediji Zenit već porede sa Bajernom iz Minhena, pošto kupuje sve najbolje što igra u domaćem prvenstvu i time ne samo pojačava svoj tim, već slabi i konkurenciju. Ovoga puta će stradati Soči, koji je ostao bez svog najboljeg strelca. Kasijera je prošle sezone na 23 utakmice postigao 14 golova i namestio još šest.

Izabrane vesti

Istina, Soči će dobro zaraditi, pošto ga je prošlog avgusta platio svega 1.200.000 evra, a sada će prema medijskim napisima zaraditi 4.500.000 što će reći da je samim ulaskom u trku oko potpisa 25-godišnjeg Kolumbijca Zenit iz iste izbacio Zvezdu, jer šampion Srbije ne može ni da priđe toj sumi.

A Kasijera će tek odskočiti, jer će u njegovom novom ugovoru stajati i izlazna klauzula od čak 20.000.000 evra. Toliko i zaslužuje igrač doveden da zameni još jednu Zvezdinu ideju, Artjoma Dzjubu - od njega se doduše odustalo - kome je istekao ugovor s klubom.

Sad se čeka Rodrigao, Soči jednostavno ne može da se odbrani od Zenita, ostaje samo da se vidi da li će u Sankt Peterburgu proceniti da li je Brazilac baš taj ili im je potreban brži štoper. Ako se Zenit odluči da krene po njega – teško će ga neko zaustaviti.



tagovi

Mateo KasijeraLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara