Navijači Lacija
Navijači Lacija

Fudbal u Seriji A: Krajem maja u najboljem slučaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.03.20. | 23:16

Završnica sezone u letnjim mesecima

Pogodak Džeremija Boge iz 74. minuta utakmice Sasuolo – Breša (3:0) lako bi mogao da se ispostavi poslednjim koji ćemo videti u Seriji A na duži period. Lopta na Apeninima miruje, deluje da se neće skoro zakotrljati.

Iako su prognoze bile optmistične, a predsednik države na predlog Olimpijskog komiteta obustavio sve sportske događaje do 2. aprila, čini se da ozbiljnost situacije zahteva dodatnu, daleko dužu, pauzu u Seriji A.
Formula 1 je već odložila početak sezone za maj. Ima predloga da se fudbal vrati na stadione 5. aprila, ali je to nemoguća misija. Nadam se da bismo mogli ponovo da zaigramo krajem maja ili u junu. Samo pod uslovom da sve protekne kako smo planirali, što znači da se svako drži svojih obaveza“, naglasio je Damjano Tomazi, predsednik Unije profesionalnih fudbalera Italije.

Izabrane vesti

Nekad fudbaler, reprezentativac, a sad rukovodilac, shvata kolika se opasnost nadvila nad čovečanstvom usled širenja virusa COVID-19. Zato, upozorava:
Naša obaveza, kao građana, jeste da ostanemo u kućama. A to je komplikovano, pošto i dalje postoje područja u Italiji gde pojedinci ne razumeju potrebu za tim“.

Nisu samo obični građani neodgovorni. Čak i pojedini funkcioneri, pa je tako Klaudio Lotito naložio igračima Lacija i Salernitane -  dva kluba kojima rukovodi – da nastave normalno da treniraju, iako je situacije sve samo nenormalna.
Zalažemo se za koncept koji bi zabranio takvo ponašanje. Iz mnogo razloga, takve odluke nisu utemeljene. Podsećam vas da su i fudbaleri ljudi koji se kreću, migriraju, putuju po Italiji i Evropi. Sad je trenutak da odrade domaći zadatak i ostanu u svojim kućama”.

Ako se Italijani vrate na teren krajem maja, a tokom leta završe sezonu do čijeg kraja je preostalo 12 kola, to znači da će se EURO odložiti. Za zimu ili leto naredne godine.
Čini mi se neizvodljivom da se Prvenstvo Evrope održi ove godine, jer je planirano da ga održi 12 zemalja”, dodao je Damjano Tomazi.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara