Printscreen
Printscreen

Zenit osvaja trofeje i kad mu nije zapelo, Eraković asistent (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 00:02

Krasnodar je u najvećoj meri zaslužan što je klub iz Sank Peterburga osvojio šampionsku titulu prošlu sezone, uprkos tome nije dobio zahvalnicu u vidu prepuštanja trofeja makar u Superkupu

Mučio se najjači ruski tim proletos u Premijer ligi. Previše je kikseva doživeo Zenit i činilo se da mu titula izmiče. Dinamo je igrao je odlično i u poslednjem kolu držao sve u svojim rukama. Da su Moskovljani pobedili protiv Krasnodara, ovenčali bi se titulom prvaka države, ali kako nisu uspeli da savladaju Bikove pehar je završio u rukama Peterburžana.

Nije se ekipa Strahinje Erakovića zahvalila Krasnodaru za vrednu uslugu obavljenu u poslednjoj rundi prethodne sezone, pošto ju je porazila u utakmici Superkupa Rusije 4:2 (3:0). Srpski defanzivac je u osvajanju novog pehara doprineo asistencijom za Brazilca Vendela u 33. minutu. Duel odigran u Volgogradu poslužio je kao uvod u prvenstvo koje startuje za sedam dana.

Izabrane vesti

Ljubitelji fudbala u Srbiji imali su prilike da gledaju Zenit nedavno u prijateljskoj utakmici protiv Crvene zvezde (1:2), a danas je tim Sergeja Semaka izgledao dosta bolje u poređenju sa sudarom sa srpskim šampionom. To se prevashodno odnosi na ofanzivni deo ekipe. Brazilci Rodrigo i Vendel doneli su Zenitu sigurno vođstvo već posle nešto više od pola sata igre, a Eraković je prikom gola za 2:0 ušao u protivnički šesnaesterac, elegantno se zagradio i lucidnim pasom proigrao Južnoamerikanca.

Navijače Zenita najviše je obradovala partija Maksima Glušenkova. Napadač je ovog leta plaćen 6.500.000 evra moskovskoj Lokomotivi, a na svojoj prvoj zvaničnoj utakmici dao je dva gola za novi tim. Jedno od ključnih pitanja koje zanima pristalice plavo-belih jeste status Klaudinja. Jedan od mnogobrojnih Brazilaca u ekipi trebalo bi uskoro da pređe u Flamengo za obeštećenje od 18.000.000 evra, a da je njegov povratak u domovinu izvestan pokazao je i prilikom izmene, kada nije želeo da se pozdravi sa trenerom Semakom. Podsetimo, Zenit bi uskoro trebalo da ozvaniči dolazak Ivana Ilića iz Verone za 15.000.000 evra.



tagovi

ZenitMarina ErakovićRusijaSuperkup RusijeKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara