Nabil Fekir (©AFP)
Nabil Fekir (©AFP)

Zenit merka Fekira, Betisu neisplativo sve ispod 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 16:48

Ukoliko dođe do transfera Lionu ide 20, a Francuzu 10 odsto obeštećenja

Deluje da je Zenit ovog leta zacrtao velike ciljeve u pogledu pojačanja. Barem ako je verovati špansom Asu. Renomirani list tvrdi da je ruski klub u Nabilu Fekiru pronašao alternativu za Kristijana Eriksena koji mu je bio primarna želja. Interovi prohtevi bili su nerealni i van domašaja kluba iz Sankt Peterburga koji se okrenuo naizgled lakše prijemčivoj opciji.

Teško da će dovođenje Fekira biti lako ostvariva operacija znajući da ga su ga Zeleno-beli proteklog leta platili gotovo 20.000.000 evra i da Lionu sleduje 20 odsto novca od narednog transfera, a 10 procenata po ugovoru ide u džep reprezentativcu Francuske. Kada se te stavke uzmu u obzir, klub sa stadiona “Benito Viljamarin“ nema isplativu računicu da ga pusti ispod 30.000.000 evra. Ogromna svota za Zenit, mada četiri puta u istoriji dešavalo se da su Nebeskoplavi izdvajali bar toliko novca za dovođenje igrača. Identična suma utrošena je leta 2008. za dovođenje Portugalca Danija iz moskovskog Dinama, 2012. za po 40.000.000 evra u paketu sa zapada Pirineja su stigli Aksel Vitsel i Hulk, a prošlog leta u transferu iste visine stigao je Malkom iz Barselone.

Izabrane vesti

Kupovina nije jedina opcija, pošto bi u igri eventualno mogla da bude pozajmica sa pravom ili obavezom otkupa. Na taj način Betis bi mogao da uštedi na primanjima Francuza koja ga godišnje koštaju 7.000.000. bruto. Na sličan način Totenhem je iz Betisa doveo Đovanija Lo Selsa. Sparsi su prvo izdvojili 16.000.000 za pozajmicu, a na kraju godine dodali još toliko i zadržali ga u Londonu.

Trener ekipe iz Andaluzije Manuel Pelegrini nije spreman da mu uoči sezone otmu ponajboljeg pojedinca iz prethodne. Čileanski stručnjak je rečima da malo ko može Fekira da plati onoliko koliko zaista vredi, poslao je vapaj upravi kluba da mu sačuva igrača koji je prethodne sezone na 32 utakmice zabeležio po sedam golova i asistencija.

Prelazak u Zenit mogao bi dvostruko da zadovolji ofanzivnog vezistu. Prvo, jer bi u slučaju da obeštećenje bude 30.000.000 evra, 3.000.000 momentalno završilo na njegovom bankovnom računu, a dolaskom u redove jednog od najtrofejnijih ruskih klubova dobio bi šansu da posle jednogodišnje pauze, ponovo nastupi u Ligi Šampiona.

Prema pisanju ruskog Sport Ekspresa, generalni direktor Zenita Aleksandar Medvedev je između redova rekao da je Fekir nerealna opcija, ali ukoliko bi kojim slučajem Francuz završio na severozapadu Rusije, Nebeskoplavi bi dobili ozbiljno pojačanje za elitno evropsko takmičenje.



tagovi

Nabil FekirLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara