(©FK Čukarički/M. Rašić)
(©FK Čukarički/M. Rašić)

Žena Brđanka gledala kako Čukarički ruši evropsku Vošu

Vreme čitanja: 5min | ned. 04.08.24. | 21:59

Novosađani posle odličnog evropskog izdanja bez energije na Banovom brdu

Novopečena olimpijska šampionka Zorana Arunović bila je večeras gošća Čukaričkog u meču trećeg kola Mozzart Bet Superlige protiv Vojvodine i donela sreću domaćinima, koji su sa 3:1 savladali goste iz Novog Sada.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećna, ja sam žena Brđanka, sa Banovog brda! Slobodno tako mogu da kažem jer ovde živim dugo, čitavog života sam na ovoj lokaciji. Drag mi je poziv bio da dođem na utakmicu i što sada imam dres kluba čije utakmice gledam sa terase. Želim fudbalerima Čukaričkog mnogo sreće i lokalpatriotski da pobede Vojvodinu", izjavila je trofejna reprezentativka Srbije u streljaštvu uoči utakmice, a želja joj se nešto kasnije i ostvarila.

Nije Vojvodina ni ovog puta uspela da prekine niz od osam uzastopnih mečeva bez pobede na Banovom Brdu, iako je igrom u drugih 45 minuta bila vrlo blizu. Ali boljka koja se javljala Lalama na pripremama, sada se pojavila i na ligaškom meču i tri primljena gola u prvom poluvremenu duela na Čukarici koštala su Novosađane bodova.

Bilo je očekivano da Božidar Bandović ostavi na klupi pojedince, koji su poneli najveći teret u porazu od Ajaksa u četvrtak, ali da napravi čak devet promena u startnoj petorci u odnosu na taj meč, niko nije mogao da pretpostavi. U poslednjem periodu, crnogorskom strategu su se isplatili neki rizici, ali večeras na Banovom Brdu to nije bio slučaj. Kaznio ga je kolega sa klupe prekoputa, Goran Stanić, koji je „naoštrio“ svoje izabranike da od starta krenu u totallnu ofanzivu i da iskoriste već iu prvih 45. minuta umor, ili u ovom slučaju neuigranost šarenog sastava crveno-belih.

Tako je i bilo. Domaćini su dominirali od samog starta i načeli su gol novosadske ekipe već u 19.minutu, kada je Seid Korać jedno ubacivanje Lazara Tufegdžića prosledio u sopstevnu mrežu. Prošlo je desetak minuta, a na semaforu je već pisalo 2:0, kada je Vinisijus Melo lepo zaobišao Carevića za svoj prvi pogodak ove sezone. Prednost Čukaričkog smanjio je Andrija Radulović , kada je krunisao dobar period igre Lala. A konačni rezultat postavio je fenomenalni Stefan Kovač, pred odlazak na odmor. Igrao se fudbal večeras internacionalcu Bosne i Hercegovine, što je prikazao ne samo upisanim golom i asistencijom, već i sa nekolicinom divnih poteza za sve istinske ljubitelje fudbala na brdu.

Međutim najveći utisak u prvom delu, ostavila je Vošina odbrana. Jesu Lale primile četiri gola u dvomeču sa Ajaksom, ali čak tri su došla nakon 85. minuta. Dok je večeras u defanzivnoj liniji duvala promaja od samog starta, a vrata je otvorio Seid Korać. Reprezentativac Luksemburga je odigrao verovatno svojih najgorih 45. minuta u Vošinom dresu (popravio je utisak u drugom delu, ali nedovoljno). Da li je u pitanju pad samopouzdanja, zbog izostanka iz prve postave u dvomeču sa Ajaksom ili nešto drugo, ali ovo večerašnje izdanje srčanog štopera, nije bilo za prelaznu ocenu. Konstantno je gubio duele, sa Strefanom Kovačem, a ni jegov parnjak u defanzivnoj liniji Luka Drobnjak se nije proslavio protiv Vinisijusa. Đorđe Ivanović je bio nerešiva enigma za Lazara Nikolića, koji je mnogo bolju rolu obavljao u napadu. Đorđević je bio glavni krivac za drugi gol Brđana, jer je kasnio pri postavljanju ofsajd zamke, tako da kompletna defanzivna linija Voše deli krivicu za debakl u prvom delu.

Nije napad Lala ostavio uopšte loš utisak ni u prvih 45. minuta, ali nikako nije mogao da nadomesti (ne)rad saigrača iz defanzive. Vošin veliki potencijal Petar Sukačev upisao je svoj prvi start u prvom timu i nije razočarao. Uz njega retka svetla tačka u igri Lala bio je i mladi Marko Veličković, kojem se prečka isprečila da postigne i svoj drugi pogodak na startu sezone. Međutim, Bandović se na poluvremenu odlučio da zameni Nišliju, kao i Drobnjaka i Uroša Nikolića kako bi ubacio svoje udarne igle i pojurio bar bod.

Međutim, za razliku od nekih ranijih mečeva, ovaj put prvih 45. minuta je bilo nedoknadivo. Gledali smo totalno drugačiji susret u nastavku meča, sa ni približnim brojem šansi. Ovakav rasplet odgovarao je domaćinu, koji je bez većih trzavica priveo meč kraj.

Čukarički je željan povratku u Evropu i ka tome prave konkretne. Ali ih sa druge strane ne interesuje mnogo Vošin put ka međunarodnoj sceni, jer su od starta rešili da pokvare dobar utisak koji su Lale ostavile u dvomeču sa Ajaksom. Ivanović je prvi najavio ofanzivu Čuke, kada je pogodio spoljni deo mreže, posle jedne greške Novosađana na sredini terena. Nešto kasnije ga je i Đorđević sprečio da upiše asistenciju.

Sa druge strane pretila u serijama je pretila i Voša. Prvo je mladi Sukačev uložio dodatni napor da stigne do jedne lopte, vratio je u šesnaesterac pravo na nogu Marka Veličkovića koji je pogodio prečku. Ona kao da je probudila Novosađane, koji su u narednih 60 sekundi imali dve velike šanse prvo preko Sukačeva, pa povratnika Slobodana Medojevića i na posletku Mihaila Ivanovića.

Usred Vošine inicijative, sevnula je kontra domaćih. Kovač je poslao loptu kroz razređenu odbranu Lala, Đorđević je kasnio da upotpuni ofsajd zamku, a Vinisijus je izašao jedan na jedan sa Carevićem i nije mu bilo teško da udvostruči prednost ekipe sa Banovog Brda.

Svega minut kasnije Brazilac se našao u novoj šansi, pošto je varkom tela izbacio Drobnjaka, ali je zatim tukao pored gola. Uskoro je Vinisijus upisao i asistenciju, kada je lepo dodao do Kovača za 3:1. Taj jedan pogodak za Novosađane bio je produkt karambola u kaznenom domaćih, na kojem je profitirao Radulović.

Kao da su i jedni i drugi ostali bez energije u drugom delu. Vošine izmene u vidu Serija i Bamidelea nisu uspele da poprave situaciju na terenu. Pred poslednjih 20 minuta, udarac Poletanovića je malo razdrmao goste, ali ništa više od toga. Na kraju se Lale bez bodova vraćaju za Novi Sad, gde će odraditi trening sutra, pre puta za Maribor u utorak.

ČUKARIČKI – VOJVODINA 3:1

/Korać (aut. gol) 19, Melo 30, Kovač 38 - Radulović 37 /

Beograd.

Stadion Čukaričkog.

Sudija: Milan Mitić

Žuti kartoni: Sisoko, Melo, Kovač, Kaličanin (Čukarički) , Sukačev (Vojvodina),.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Kaličanin 6, Stanković 6, Stevanović 6.5, Jovanović 6.5, Miloš Cvetković 6.5 – Sisoko 6, Docić 7 – Ivanović 6,5 (od 88. Rogan), Kovač 7,5 (od 88. Serafimović) , Tufegdžić 7 – Melo 7 (od 78. Cvetković)

VOJVODINA (4-3-2-1): Carević 5,5 – Đorđević 5, Korać 5, Drobnjak 5,5, L. Nikolić 5,5 (od 65. Butean 6) – Medojević 6, U. Nikolić 6 (od 46 Seri 5,5) , Veličković 6,5 (od 46. Poletanović 6) – Sukačev 6,5 (od 46. Bamidele), Radulović 6,5 – Ivanović 5,5.

Igrač utakmice: Stefan Kovač (Čukarički) 7,5


PIŠE: Konstantin Mlađenović

MOZZARTBET SUPERLIGA – 3.KOLO

Petak

Napredak – IMT 1:1 (0:0)

/Šarić 90 – Terzić 65/

Subota

Novi Pazar - OFK Beograd 0:0

Mladost Lučani - Jedinstvo 2:1 (0:1)

/Pejović 51, Krsmanović 72 - Golubović 39/

Tekstilac - Crvena zvezda 0:4 (0:0)

/Milson 53, Endijaj 63, Elšnik 68, Duarte 83/

Nedelja

TSC - Spartak 0:0

Partizan - Železničar 2:0 (2:0)

/Marković 13, Đ. Jovanović 39/

Čukarički - Vojvodina 3:1 (3:1)

/Korać 19ag, Melo 30, Kovač 38 - Radulović 37/

Radnički KG - Radnički Niš (u toku)



tagovi

ČukaričkiFK VojvodinaMozzart Bet SuperligaZorana Arunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara