Zeman o nastavku Serije A: Uvođenje pet izmena čini ligu neregularnom

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 22:02

“Tako bi se dodatno favorizovali najbolji klubovi“

Još nema zvaničnih informacija o tome kada bi Serija A mogla da se vrati, iako su neki klubovi počeli sa treninzima.

U Italiji već neko vreme se vodi diskusija o tome kako i u kom formatu bi šampionat trebalo da se nastavi, mada i dalje nema ideje koja bi zadovoljila sve strane. Intenzivno se priča o tome da bi zbog zdravlja fudbalera koji su više od dva meseca bili bez ekipnih treninga i takmičarske forme trebalo da se uvede pravilo sa pet izmena tokom utakmica, ali takvoj ideji protivi se Zdenjek Zeman. Legendarni trener nekoliko klubova u Italiji smatra da bi menjanje pravila tokom sezone učinilo da liga zapravo postane neregularna.

Izabrane vesti

“To je jedna od stvari koje bi poremetile takmičenje i učinile ligu neregularnom. Ako više od 20 utakmica igrate po jednim pravilima, ne možete da ih menjate tek tako sada. Trebalo bi da budu ista tokom cele sezone“, priča Zeman i nastavlja:

“Ako bi se promena dogodila, ona bi samo dodatno favorizovala najjače klubove. Juventus je samo jedan od timova sa dugačkom klupom, pa bi ta promena na njih pozitivno uticala“.

Vremešni stručnjak otkrio je šta je radio tokom vremena borbe sa pandemijom virusa korone i u samoizolaciji.

“Gledao sam mnogo televizije. Zapalio sam TV koliko sam gledao, jer ga praktično nisam nikad gasio. Bio mi je uključen po 20 sati dnevno, pa sam gledao svašta pomalo. Iskreno, nisam pogledao nijedan svoj meč, niti bih, čak i da ih imam na raspolaganju“.

Zeman se osvrnuo i na zapaljivu izjavu Đorđa Kjelinija koji je nedavno otkrio da “mrzi Inter“ u sportskom maniru...

“Nisam pročitao celu njegovu izjavu, tako da ne znam šta je tačno mislio. Svakako mi je reč 'mrzim' prejaka za fudbalske uslove. Možda je to izjavio zato što je u prošlosti često gubio, ne znam. Nisam baš ispratio njegovu statistiku protiv Intera, ali možda je to razlog takve izjave“

Foto: ©Reuters


tagovi

Zdenjek Zeman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara