Zdenjek Zeman (AFP)
Zdenjek Zeman (AFP)

Zeman brani Alegrija: Ko u Seriji A pa igra dobar fudbal?

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 12:54

"Alegrijev tim se suočava sa mnogo povreda, još nekoliko suspenzija i mislim da on plaća cenu toga", rekao je

Čudan poredak u Seriji A posle 7. kola. Ni Juventusa, ni Milana, ni Intera među prva četiri tima na tabeli. Bljesnuli su Napoli i Atalanta, osvojili 17 od mogućeg 21 boda i jedini su timovi bez poraza. Udineze je najprijatnije iznenađenje prvenstva sa bodom manje. Ali niko još ne igra fudbal od kojeg pada vilica.

Najveće razočaranje je svakako Stara Dama, a zbog činjenice da tim posle sedam utakmica ima samo deset bodova, poraz, četiri remija i tek dva trijumfa, prstom se upire najviše u Masimilijana Alegrija. Kao da to više nije onaj isti Maks sa kojim su Bjankoneri dominirali Čizmom i deluje da jedini razlog što mu se uprava još nije zahvalila na saradnji to što bi otkaz predstavljao preozbiljan finansijski udarac za klub.

Izabrane vesti

"Kada ne pobeđujete, svako će se naći pod lupom i trpeće kritike, čak i Gvardiola koji je najbolji trener u ovom trenutku. Alegrijev tim se suočava sa mnogo povreda, još nekoliko suspenzija i mislim da on plaća cenu toga. Normalno je da ljudi budu iznanađeni kada Juventus izgubi od Monce. Ali fudbal je takav. Možete da pobedite svakoga i da izgubite od ponekoga, a Juventus obično pobeđuje", stao je Zdenjek Zeman u odbranu italijanskog stručnjaka.

Novinari su se yatim osvrnuli na činjenicu da igra Juventusa, odnosno jasna ideja ove sezone ne postoji.

"A ko pa igra (dobar) fudbal u Italiji. Моžda par timova, Empoli ili Udineze, ali oni ne ciljaju titulu", nastavio je Zeman da glumi Alegrijevog advokata.

Prokomentarisao je Zeman i trenera Fiorentine Vinćenca Italijana kao Alegrijevog potencijalnog naslednika.

"On je odrastao uz mene, kaže da me je pratio i da je uradio dobar posao. Firenca je uvek bilo jedno od najtežih mesta za igranje fudbala. Malo toga su osvojili u istoriji. Ali verujem da je sposoban za taj zadatak", zaključio je Zeman.


tagovi

Masimilijano AlegriZdenjek ZemanJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara