Komentari na vest

Željo tavori, ali Grbavica nikad punija

G

GrobarRS

pre oko 1 mesec

Da dodam jos neke zanimljive stvari vezane za Zelju kakav je to klub bivsi igrac Partizana Aleksandar Kosoric sa Pala je godinama bio kapiten Zelje također Sinisa Stevanovic dete Partizana rođeni Beograđanin se zaljubio u klub dok je tamo igrao cak se ozenio Sarajkom ima dvoje dece to dovoljno govori kakav je Zeljo klub i dan danas dosta Srba koji su za vreme rata otisli iz Sarajeva navijaju za Zelju
j

jkos

pre oko 1 mesec

od Zeljeznicara na prostorima Bivse Juge samo Hajduk i Crvena Zvezda imaju vise navijaca na stadionu !
G

GrobarRS

pre oko 1 mesec

Zeljo je institucija u Bosni najveci klub daleko kod njih nije bitno da li se klub bori za titulu ili je na dnu tabele Grbavica je puna i tako godinama imaju najvecu podrsku u BIH ligi pravi radnicki klub koji ne gleda na nacionalnost dok je Sarajevo pravi SDA klub ostrascen
P

Ppr 90

pre oko 1 mesec

Željezničar je klub radničke klase. Klub radnika, manje-više klub sirotinje, niske staleži. Elitne tajne službe komunističke Jugoslavije su nakon svršenog Drugog svjetskog rata krenuli u projekat osnivanja Fudbalskog kluba u gradu Sarajevu koji će biti rival Željezničaru, ali sa ciljem da taj novo-formirani klub bude uvijek jači, bogatiji, nadmoćniji. Tako su 1946. godine osnovali FK Torpedo i uzeli iz Želje sve najbolje igrače i trenere. Kasnije je klub preimenovan u FK Sarajevo.
M

Makks

pre oko 1 mesec

Svaka čast, ali hajde molim te nauči da pišeš. Sramota je biti nepismen u 2024. godini. Bukvar u ruke. Sve najbolje
P

Ppr 90

pre oko 1 mesec

@Maxxs, navedi mi jednu jedinu grešku iz teksta koji sam napisao. Sve tip top pravopisno napisano. Ajde navedi mi je pametnjakoviću.
Х

Х Х

pre oko 1 mesec

За Жељу су пре рата навијали Срби из Босне. Моје деде су рођене у околини Бања Луке, живели су у Босни 17-18 година, ал су навијали за Жељу.
@

@Ppr

pre oko 1 mesec

Komentar se ne odnosi na tebe. Opusti se. Popij nesto, uzivaj.
P

Pati

pre oko 1 mesec

@Ppr90 Nisam znao za ovo. Nešto slično je pokušano i u BG-u kad je osnovan Partizan da bi se narod koji je počeo da se okuplja oko Zvezde razjedinio. Izgleda da su to radili širom Jugoslavije.
P

Ppr 90

pre oko 1 mesec

@Makks, onda je nesporazum. Oprosti