Želje Vošinih pojačanja: Grupna faza Lige konferencije i trofej Kupa

Vreme čitanja: 5min | čet. 26.01.23. | 09:39

Vuk Bogdanović i Nemanja Ljubisavljević govore o razlozima dolaska u Vojvodinu, poziciji štopera, ciljevima i ambicijama sa novim klubom...

Tokom zimskog prelaznog roka Vojvodina nije bila preterano aktivna, iako se šuškalo o odlascima i dovođenju veziste i napadača. Klub je dosad napustio samo Vladan Novevski, koji je pojačao redove Voždovca, dok je Stara dama angažovala dvojicu novih igrača, a obojica igraju na poziciji štopera. Reč je o mladom Vuku Bogdanoviću, koji je u redove Novosađana stigao iz Crvene zvezde i Nemanji Ljubisavljeviću, doskorašnjem fudbaleru Žalgirisa, koji je juče odradio prvi trening sa ekipom na pripremama u Beleku, kraj Antalije.

Ljubisavljević je po dolasku novinarima u Turskoj poručio da je svestan veličine kluba u koji je došao.

Izabrane vesti

“Vojvodina je sama po sebi veliko ime, veliki klub i to je ono što me je privuklo da dođem u Novi Sad. Takođe, volim što je reč o klubu koji uvek cilja na najviši mogući plasman. Verujem da ću ispuniti očekivanja svih. Svestan sam gde sam došao i znam kakve su ambicije Vojvodine”, istakao je novi štoper Lala Nemanja Ljubisavljević.

A ambicije Novosađana u ovoj sezoni svakako jesu trofej Kupa i grupna faza Lige konferencije, takmičenja koje je Ljubisavljević igrao prošle sezone u dresu Žalgirisa.

“Igrao sam prošle sezone u tom takmičenju, a znam da su klupski ciljevi najveći i da je prioritet Vojvodine u ovoj sezoni da se izbori grupna faza u Evropi. Biće jako teško da se dođe do tog trećeg mesta, ali Vojvodina je Vojvodina i verujem da ću i lično doprineti da ostvarimo taj cilj. Što se tiče mojih ličnih ambicija, pre svega želim da budem zdrav, jer onda ću moći sve”.

Novajlija u dresu Stare dame priznaje da trenutno nije u dobroj formi, budući da mesec dana nije trenirao sa ekipom, ali veruje da će što pre nadoknaditi propušteno.

“Iskreno, mesec dana nisam trenirao sa ekipom već individualno. Prema tome, nisam na nivou kao ostali igrači ovde. Sigurno će mi trebati vremena da uvatim pravu formu, da sustignem saigrače koji su već mesec dana u punom pogonu, ali o tome ću razgovarati sa trenerima. Svakako se nadam da ću u najbržem mogućem roku uhvatiti formu i konkurisati za tim”.

Osvrnuo se Ljubisavljević i na razliku između naše i litvanske lige, gde je u dresu Žalgirisa proveo dve sezone.

“Naša liga je mnogo bolja, ali Žalgiris je drugi level za ostale klubove u Litvaniji, mnogo odskače od njih. Mislim da sam sad napravio iskorak u karijeri i jako sam srećan što sam došao u Vojvodinu”.

Vuk BogdanovićVuk Bogdanović

Ljubisavljević se odranije poznaje sa trenerom Lala Milanom Rastavcem, sa kojim je kratko sarađivao u Radničkom iz Niša.

“Radnički je bio moj prvi seniorski tim u Superligi. Tamo sam došao kad je trener bio Milan Rastavac. Međutim, u tom periodu sam bio veoma mlad i očekivano nisam mnogo igrao. Sa njim sam sarađivao samo šest meseci, a onda smo obojica napustili klub. Otišao sam tada u inostranstvo i evo sad se nakon šest godina vraćam u svoju zemlju... Jedva čekam da počnem da igram i da pokažem šta znam”.

Iako šest godina nije bio u srpskom fudbalu, Ljubisavljević ističe da je pratio zbivanja u Mozzart Bet Superligi. Upoznat je i sa jakom konkurencijom na mestu štopera u Vojvodini, a za mesto u timu boriće se sa Jeličićem, Traoreom, Vitasom, Bogdanovićem i Topićem, koji je na pripremama igrao na toj poziciji.

“Mnogo pratim srpski fudbal, poznajem dobro igrače i generalno celu situaciju, iako dugo nisam bio tu. U svakom klubu je konkurencija normalna stvar, pa tako i ovde. Verujem da ćemo da podržavamo jedni druge i da ćemo imati dobar odnos”, završio je Vošin novajlija Nemanja Ljubisavljević.

Pre Ljubisavljevića, neposredno pred polazak na pripreme u Tursku, dres Novosađana zadužio je 20-godišnji Vuk Bogdanović, koji je u Vojvodinu stigao iz Crvene zvezde.

“Bio sam željan minuta i dokazivanja, jer mislim da ću ovde imati više postora da igram i da pokažem svoj potencijal. Zato sam odlučio da pređem iz Crvene zvezde u Vojvodinu, i to vidim kao korak unapred u svojoj karijeri. Vojvodina je organizovan klub, jedan od najvećih u Srbiji i odmalena o Voši imam lepo mišljenje. Takođe, obožavam da igram u klubovima koji imaju bogatu tradiciju i dobre navijače, jer će nam oni biti vetar u leđa. Osim toga, znam da Vojvodina traži mlade, ambiciozne igarče, da želi da im pruži šansu u seniorskom fudbalu i da od njih napravi fudbalere poput Dušana Tadića, Miloša Krasića, Milana Jovanovića, i tako dalje. Sve to me motivisalo da dođem u Novi Sad”.

Ipak, Bogdanović još uvek nije ušao u trenažni proces sa ekipom, budući da se već mesec dana oporavlja od povrede stopala.

“Doživeo sam tu manju povredu, pukla mi je kost stopala tokom trenažnog procesa u Zvezdi. Oporavak ide nešto sporije nego što sam ja očekivao, tako da ću malo kaskati za ekipom, ali poznajući sebe neće mi biti problem da se brzo uklopim. Počeo sam već pomalo da trčkaram i nastojim da se što pre oporavim i krenem u rad sa ekipom, kako bih se dokazao trenerima”.

Iako nije stigao ni da se upozna sa ekipom pre priprema, poručuje da pojedine saigrače poznaje i odranije, ali da su ga svi lepo prihvatili.

“Nisam još stigao da se upoznam sa Novim Sadom, jer sam samo došao na jedan dan kada sam potpisao ugovor, a već sutradan smo otputovali u Antaliju. Svi igrači su sjajni momci i lepo su me prihvatili. Osećam se jako prijatno. Neke od sadašnjih saigrača poznajem iz perioda kad sam igrao protiv omladinaca Vojvodine. Takođe, sa Draganom Kokanovićem sam igrao zajedno u mlađim selekcijama Crvene zvezde, iz privatnog života znam se sa Veljkom Simićem, a sa Nemanjom Nikolićem sam igrao u Spartaku iz Subotice”.

Osim njega, šef stručnog štaba Milan Rastavac na poziciji štopera ima na raspolaganju još petoricu fudbalera, računajući i Mirka Topića. Bogdanović je svestan jake konkurencije za mesto u timu.

“Velika je konkurencija na mojoj poziciji i biće teško da se izborim za mesto u timu. Na treneru je da odluči koja će dvojica biti starteri. Strpljivo ću čekati svoju šansu, jer stariji igrači imaju prednost, a na nama mlađima je da se što više dokazujemo i zabeležimo što više nastupa u Vošinom dresu”.

A kada je reč o ambicijima, Bogdanović želi da sa Vošom igra grupnu fazu Lige konferencija i podigne trofej Kupa.

“Želeo bih da osvojim Kup sa Vojvodinom i da obradujemo novosadsku publiku. Mislim da tu imamo velike šanse. Takođe, biće velika borba za treće mesto, koje vodi u grupnu fazu Evrope, ali verujem da ćemo svi zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo taj cilj. Kada je reč o ličnim ambicijama, iskreno ne očekujem preterano veliku minutažu, jer znam da je ulog veliki. Međutim, vredno ću trenirati i pokušati da upišem što više nastupa u ovoj polusezoni”.

Vojvodina će prolećnu polusezonu Mozzart Bet Superlige otvoriti velikim derbijem na “Marakani” protiv Crvene zvezde, doskorašnjeg Vukovog kluba.

“Ne verujem da ću biti sto odsto spreman za taj meč i da ću tada debitovati, ali ne vidim razlog zašto ne bi bilo moguće da Vojvodina pobedi Zvezdu na ‘Marakani’? Fudbal je živa igra i apsolutno je sve moguće”, zaključio je razgovor mladi štoper Vojvodine Vuk Bogdanović.


tagovi

Vuk Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara