Železničar uzeo i Nemanju Milunovića, Papadopulos otpao zbog veštačke trave

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 09:28

Vrlo živo je u Južnom Banatu prethodnih dana

Pričalo se o Vojvodini, pominjao se flert sa ubskim Jedinstvom i OFK Beogradom, ali je Nemanja Milunović odlučio da igračku karijeru produži u redovima Železničara. Nekadašnji štoper Crvene zvezde dogovorio je sve uslove saradnje sa članom Mozzart Bet Superlige iz Pančeva, i već danas bi trebalo da bude promovisan u novog igrača Železničara.

Presudila je želja popularnog Đeda da bude blizu porodice. Posle isteka ugovora sa Crvenom zvezdom, Nemanja Milunović je imao ponude iz eltniog tanga srpskog fudbala, mada bi finansijski bolje prošao da je prihvatio poziv iz Uzbekistana ili Kine. Na kraju je izabrao Pančevo, pošto bi u redovima tima Marka Savića trebalo da ima ulogu tutora.

Izabrane vesti

Odnosno da usmerava mladi tim Železničara ka mirnoj luci, zajedno sa još jednim bivšim igračem Crvene zvezde Sekuom Sanogoom. Bivši reprezentativac Obale Slonovače već je potpisao ugovor sa Železničarom iz Pančeva, pa će zajedno sa Milunovićem činiti tandem igrača koji su 2021. godine imali jako veliki uticaj na igru Crvene zvezde.

U dva mandata na Marakani Nemanja Milunović je osvojio pet šampionskih titula i tri nacionalna kupa. Najbolje partije pružao je u mandatu Dejana Stankovića, posebno 2020. godine kada je prema statističkim parametrima bio najbolji štoper grupne faze Lige Evrope.

Važnu ulogu u timu izgubio je tek dolaskom Baraka Bahara. Malo ga je koristio i Vladan Milojević u povratničkom mandatu, ali je i tada imao važnu ulogu u Zvezdinoj svlačionici. Želeli su da ga zadrže u Ljutice Bogdana na nekoj od funkcija u sportskom sektoru, ali je Milunović odlučio da nastavi igračku karijeru. Afirmaciju je stekao u Borcu iz Čačka, potom igrao za lučansku Mladost, da bi u BATE Borisovu postao reprezentativac Srbije.

Dolazak Milunovića označio je kraj pregovora pančevačkog kluba sa Kirjakosom Papadopulosom. Nekada jedan od najboljih centralnih defanzivaca Bundeslige je dogovorio uslove saradnje sa Železničarom, i ugovor od 130.000 evra godišnje. Ali je onda odustao zbog igranja na veštačkoj travi.


tagovi

Nemanja MilunovićKirjakos PapadopulosŽelezničar PančevoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara