Branislav Knežević u belom dresu (Star sport)
Branislav Knežević u belom dresu (Star sport)

Železničar spretan i sa Savićem konkretan, deluje da ne bi smeo da strepi za opstanak

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.08.24. | 19:56

Pančevci savladali Jedinstvo, koje ni posle četiri kola ne zna za bod

Promenio je trenera, veliki broj igrača, čak i stil, ne i navike. Nastavlja Železničar da beleži na gostovanjima ohrabrujuće rezultate, nalik onima iz završnice minulog prvenstva kad je skupljanjem bodova na strani sačuvao elitni status. I ove je krenuo tako što je savladao kragujevački Radnički u Zaječaru, a onda i debitanta u Mozzart Bet Superligi, Jedinstvo – 1:0.

Jeste između te dve partije ekipa Marka Savića bila i u Humskoj, namučila Partizan, izgubila 0:2, ali u nekadašnjem šefu stručnog štaba Voždovca očigledno ima nešto što navodi na zaključak da bi Pančevci mogli da budu iznad opasne zone u ovom ciklusu. Potvrdila je to maltene rutinska pobeda u Ubu.

Izabrane vesti

Kad se pogleda celokupna slika, „dizelka“ je zaslužila tri boda po svim segmentima. Bila je konkretnija, življa, sigurnija i – spretnija. Način na koji je postigla gol potvrđuje tu tezu. U završnici prvog poluvremena, posle kornera i velike gužve u kaznenom prostoru novijalija iz Crvene zvezde Nemanja Milunović je proturio loptu do Branislava Kneževića, da bi nekadašnji vezista šabačke Mačke poentirao iz blizine i tako nagovestio da će bodovi u Pančevo.

Pre toga Železničar je probao preko Grigića iz okreta, Ezea (u Vukašina Jovanovića), a u drugom poluvremenu dodao gas i kad je snaga počela da izdaje domaće pretio zahvaljujući Bojanu Balažu, ponovo Ezeu, te i pomenutom Milunoviću (prečka). Sve su to fragmenti koji pokazuju koliko je Savićev tim bio bolji, iako možda u bolju igra nije bila kako mladi strateg želi.

Šta tek da kaže njegov kolega Ivana Radovanović? Za 90 mintua Jedinstvo je stvorilo tek jednu situaciju iz koje je moglo da gola, iako su u napadu sredinom drugog dela zapravo pokušala trojica: Argentinac Fereira, novajlija iz Belorusije Kargbo, onda i Dimitrić, pošto je sa nekoliko metara prebacio okrvir gola. To jeste bila najbolja šansa za novajliju u takmičenju, s tim da vredi podsetiti kako je već u 15. sekundi strelu sa 20-ak metara odapeo Dimitrić, ali je lopta proletela pored stative.

Probao je Radovanović početkom drugog poluvremena da poromeni napadačku strukturu u potrazi za prvim bodom, umesto Kristofersena i Milanovića uveo Kargboa i još jednog Argentinca Peresa, ali nije bio ni izbliza opasan kako što je planirao.

Ruku na srce, dopadljivog fudbala nije ni moglo da bude ako se zna da je na stadionu „Dragan Džajić“ viđeno 49 faulova!?

MOZZART BET SUPERLIGA, ČETVRTO KOLO

JEDINSTVO – ŽELEZNIČAR 0:1 (0:1)

/Knežević 37/


Ub

Stadion: „Dragan Džajić“

Sudija: Milan Ilić

Crveni karotn: Fereira (Jedinstvo) u 90+2. minutu.

Jedinstvo: V. Jovanović 6 – Damjanić 5,5 (od 70. Denić -), Radivojević 5,5 (od 62. Popović 5,5), Sisej 5 – Aćimović 5,5, Fereira 5, Dimitrić 5,5, Miladinović 5,5 (od 70. Marko Mitrović 5,5), Milanović 5,5 (od 46. Kargbo 5), Golubović 5,5 – Kristofersen 5 (od 46. Peres 5,5). Trener: Ivan Radovanović.

Železničar: Popović - – Balaž 6 (od 62. Jusuf), Milunović 6,5 (od 74. Stojanović -), Milikić 6, Đuričić 6,5 – Knežević 6,5, Ćurić 6 (od 74. Milosavljević -) – Jovanović 6, Grgić 6,5 (od 70. Mateja Mitrović), Eze 5,5 (od 73. Cvetković -) – Lokosa. Trener: Marko Savić.

Igrač utakmice: Branislav Knežević (Železničar) 6,5.


MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (1:0)

/Kahvić 55 - Vinisijus Melo 11, Docić 90+6p/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1)

/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 – Karaklajić 7/

Subota

Spartak - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Todoroski 2/

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:1)

/Seol 9, Duarte 60, Elšnik 80, Rodrigez 86 - Opara 51/

Mladost Lučani - Tekstilac 1:2 (0:1)

/Bojić 84 - Davidović 4, 55/

Nedelja

Jedinstvo Ub - Železničar 0:1 (0:1)

/Knežević 37/

20.00: IMT - Partizan

20.00: Vojvodina - TSC




tagovi

Branislav KneževićJedinstvo UbŽelezničar PančevoMarko SavićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara