Frenki de Jong (© AFP)
Frenki de Jong (© AFP)

Zbogom, Frenki! Red je da se vratiš čoveku koji te je lansirao

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 13:44

Izgleda da De Jong napušta Barselonu, a Mančester Junajted može da plati i obeštećenje i njegove finansijske uslove

U danu kad Mundo deportivo dovodi igrače Barseloni, As se od jednog njenog oprašta. I do deklarativno. Pod naslovom „Zbogom, De Jong“, madridski dnevnik ne ostavlja ni trunku dileme da se bliži rastanak holandskog veziste i Katalonaca.

Razumljivo, vest ima i nastavak. Frenki bi trebalo da pređe u Mančester Junajted i stavi se na raspolaganje Eriku ten Hagu i na taj način obnovi vezu sa trenerom s kojim je sarađivao u Ajaksu i gde je lansiran na veliku scenu. Taj posao nije zaključen, ali čim je As poslao u etar inicijalnu informaciju, a Mundo je proverio na Nou Kampu i dobio slične nagoveštaje, čini se izvesnim. Jedina je razlika što u Madridu tvrde da će tako sigurno biti, dok su u Kataloniji oprezniji, podsećaju koliko Ćavi Ernandez ceni 25-godišnjeg fudbalera i naglašavaju spremnost da ga pusti tek ako ponuda zadovolji čelnike kluba.

Izabrane vesti

A ako neko može da plati – pa i preplati – onda su to Englezi. Pre će planeta da se zaustavi, nego da Mančester Junajted nema novca, a kako navodi više izvora, Crveni đavoli bi platili do 70.000.000 evra za De Jonga. Imajući u vidu da je pre skoro tri godine koštao Barsu 86.000.000 evra jasno je da neće izvući sav novac, niti je to možda realno posle ekomonske krize usled pandemije, a pogotovo ne posle očajne sezone kluba u kojoj ništa nije osvojio.

Najmanja je krivica De Jonga. On svoj deo posla uglavnom odradi valjano, samo što se nekad čini da nema s kim da igra. A i ambijent je daleko od maltene porodičnog kakav je ostavio u Amsterdamu kad je sa Kopljanicima jurišao do polufinala Lige šampiona.

Junajted je jedan od retkih klubova koji je u stanju da isprati finansijske zahteve igrača. De Jong u Barseloni zarađuje skoro 11.000.000 evra po sezoni i em bi rasteretio budžet sadašnjeg kluba, em ne bi toliko opteretio kasu Crvenih đavola, koji pojedincima daju i više. A Frenki de Jong je u zamislima Erika ten Haga projektovan da popuni prostor nastao odlascima Nemanje Matića i Pola Pogbe, pošto Srbinu i Francuzu ističu ugovori na kraju sezone.


tagovi

Mančester JunajtedBarselonaLetnji prelazni rok 2022Frenki de Jong

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara