©Star Sport
©Star Sport

Završeno: Zvezda dovela golmana u punom takmičarskom ritmu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 09:54

Marko Ilić uskoro zadužuje opremu srpskog šampiona

Bilo je izvesno, a sada je završeno. Marko Ilić će postati novi prvotimac Crvene zvezde i alternativa startnom čuvaru mreže Omriju Glazeru. Ono što je najavio Mozzart Sport, potvrdio je stručnjak za fudbalsko tržište klubova iz MLS-a, Tom Bogert.

Ilić (26) u Crvenu zvezdu stiže iz Kolorado Repidsa, sa kojima je bio pod ugovorom do kraja 2025. godine, a ovog proleća branio je na pozajmici u norveškom Sarpsborgu. I to standardno, pa crveno-beli dobijaju čuvara mreže koji je u takmičarskoj formi. Zaključno sa prošlom vikendom, a počevši od aprila, Ilić je vezao 13 utakmica na golu norveškog prvoligaša.

Izabrane vesti

Još uvek mladi čuvar mreže je u Sjedinjene Američke Države otišao iz belgijskog Kortrajka prošlog leta za 1.400.000 evra. Crvena zvezda će za njegov transfer morati da izdvoji skromno obeštećenje. Rođeni Novosađanin je branio u svim mlađim reprezentativnim selekcijama, a stajao je i na golu senirskog tima Srbije protiv Jamajke u julu 2021. godine. Sanjao je i da se nađe među putnicima za Mundijal u Kataru, ali to nije bilo realno u tako žestokoj konkurenciji.

Ilić će u ovoj sezoni morati da se spremi na strpljenje, s obzirom da je Omri Glazer pravi oslonac Zvezdine igre. Izraelac je svojim partijama privukao pažnju brojnih evropskih klubova, čak i iz liga petice, ali je u dogovoru sa stručnim štabom i upravom kluba doneo odluku da ostane, najmanje do zime, dok će sledećeg leta biti izvesnije da napusti stadion Rajko Mitić. U tom slučaju bila bi otvorena bitka za novu Zvezdinu jedinicu, a Ilić će kao prva alternativa, najozbiljnije konkurisati za to mesto.

Marko Ilić će se ekipi Vladana Milojevića priključiti 15. jula, kada mu zvanično bude istekla pozajmica u Sarpsborgu, a do tada će biti u prilici da brani na još dve utakmice. Protiv Haugesunda 7. jula i Rozenborga pet dana kasnije.


tagovi

Marko IlićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara