Završeno: Slobodan Rajković rekao „da“ – Peruđi

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 11:21

Partizan se okreće drugim opcijama na poziciji štopera

Ništa od saradnje Partizana i Slobodana Rajkovića. Bar ne ove zime. Trenirao je provereni srpski defanzivac dva meseca u „Zemunelu“, odražavao formu pod nadzorom Sava Miloševića, bio u neprestanom kontaktu sa ljudima iz Humske 1, ali je odabrao da se vrati u Italiju. Poznati transfer guru, Đanluka di Marcio ističe da je srpski štoper prihvatio ponudu člana Serije B i da će se u najskorije vreme staviti na raspolaganje novom treneru Serse Kozmiju.

Peruđa je Rajkoviću dala rok do 8. januara da se izjasni da li prihvata ponudu. Vagajući između Parnog valjka i šanse da sa klubom sa stadiona „Renato Kuri“ pojuri plasman u elitni rang, 30-godišnji fudbaler je izabrao drugu opciju i vrlo brzo se očekuje njegov potpis. Štaviše, italijanski mediji najavjuju da je Boban juče doputovao u Italiju, a da bi, s obzirom da je u zadovoljavajućem fizičkom stanju, mogao da debituje u crvenom dresu već za pet dana, pošto u utorak Peruđa gostuje Napoliju u osmini finala kupa. Kozmiju je pak važniji za prvenstvene okršaje, a mediji najavljuju da će imati sigurno mesto u ekipi u omiljenoj formaciji trenera (3-5-2) koji je nedavno zamenio Masima Oda.

Izabrane vesti

Direktor Peruđe Roberto Goreti, koji je pred kraj 2019. boravio u Beogradu, očigledno je uspeo da ubedi Rajkovića u projekat kluba iz Umbrije, dok Partizanu nije pomogla ponuda u vrednosti od 300.000 evra po sezoni, s obzirom da je, navodno, tražio 500.000.

Rajkoviću će Peruđa biti drugi klub u Italiji, pošto je tri sezone bio član Palerma. Prethodno je karijeru gradio u dresovima OFK Beograda, Čelsija, PSV-a, Tventea, Vitesea, Hamburgera i Darmštata.

Ovakav epilog ukazuje da crno-beli nisu uspeli u prioritetnoj misiji ove zime, jer su se nadali da bi Rajkovićevim potpisom našli odgovarajuću zamenu za Strahinju Pavlovića koji se na leto seli u Monako. Sad će morati da aktiviraju druge, manje atraktivne i kvalitetne opcije, pogotovo što u mestu tapka i angažman Franka Makija Banjaka iz ljubljanske Olimpije, usled ograničenja o broju stranaca.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara