Zašto nisu uspeli u Mančesteru? Pogba i Lukaku više misle na sebe, a manje na tim

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 10:13

Otkriva Stiv Volš, nekadašnji saradnik Murinja

Dali su mnogo novca, a dobili – malo. Najblaže rečeno, misija Romelua Lukakua i Pola Pogbe na Old Trafordu nije uspela. Očekivanja su bila ogromna, kao i obeštećenja Evertonu i Juventusu (zbirno oko 190.000.000 evra), međutim, ni Belgijanac, ni Francuz ne mogu se smatrati pogocima i deluje da su u čisto sportskom smislu doneli više štete nego koristi.

Pogbi je ovo četvrta sezona od povratka u Englesku i za to vreme osvojio je samo Liga kup i Ligu Evrope, dok je Lukaku posle dve neubedljive godine prodat Interu po nižoj ceni od kupovne.

Izabrane vesti

Zato crveni deo Mančestera trpi kritike. Na udaru su i ljudi koji trenutno nisu u klubu, poput Žozea Murinja, glavnog zagovornika ideje da se Pogba vrati i da se angažuje teškaš poput Lukakua.
Nije stvar samo dovesti fudbalere, već imati jasan plan i strategiju kako želite da igrate. Kad je Žoze Murinjo kupio Lukakua iz Evertona rekao sam mu: „moraš da budeš pažljiv sa Romeluom, velika je beba“. Uzvratio je kako može da se nosi s njim, međutim, mislim da nije uspeo do kraja da spozna mentalitet Lukakua, što je kao trener morao da uradi“, prepričava Stiv Volš detalj iz leta 2017. kad je Murinjo doveo tadašnjeg napadača Karamela.

Inače, Volš je poznat skaut u okvirima Premijer lige. Bio je Murinjov saradnik u prvom mandatu Portugalca u Čelsiju, a odogovoran je i za dolaske Engola Kantea, Džejmija Vardija i Rijada Mareza u Lester, da bih upravo taj triling bio udarna pesenica tima Klaudija Ranijerija u senzacionalnom pohodu na titulu. Kasnije je radio i u Evertonu, ali se tu nije proslavio.
Isti slučaj je sa Žozeom i Polom Pogbom. Ni on, ni Lukaku ne pripadaju mojim tipovima igrača. Više misle na sebe, a manje na tim. Ne bih ih ni pomislio da ih dovedem. To što su dobri igrači ne znači da će biti dobri i za ekipu“, dodao je Stiv Volš.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara